Hoppa till huvudinnehållet
/frontend/shared/header/languagechooser

Solceller från Lindab - SolarRoof

Vi har kombinerat 60 års erfarenhet av plåtbearbetning med den senaste tekniken inom solenergi. Den tidlösa designen av ett bandtäckt tak tillsammans med modern teknik för solenergi är det som utgör Lindab SolarRoof. SolarRoof är toppmoderna solceller utrustade med den senaste tekniken. Solcellerna är integrerade i plåttaket och är en komplett helhetslösning.

Direkt i vår egna fabrik i skånska Förslöv limmar vi flexibla tunnfilmssolceller på olika takprofiler. Detta säkerställer en hög kvalitet, minimerar transporter, sänker hanteringskostnaderna och minskar installationstiden.

 

 

 

 

Så fungerar solceller

1.png


Solpaneler består av solceller som fångar solljus och omvandlar detta till likström.

 

2.pngEn optimerare säkerställer att solpanelerna producerar på en optimal nivå hela tiden genom något som kallas MPPT (Maximum Power Point Tracking), varje optimerare kopplas till två solpaneler.

 

3.png

En växelriktare omvandlar likströmmen från solpanelerna till växelström som kan till exempel användas för att driva olika apparater eller ladda din elbil.

 

4.png

Elmätaren används för att mäta vilken el som du producerar och säljer till elnätet och för att mäta vilken el som köps och förbrukar av hushållet.

 

5.png

All elproduktion som inte förbrukas av hushållet skickas ut på elnätet och kan då användas av någon annan i närheten istället för att elbolaget måste skicka el över långa sträckor.