Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

UltraLink - En viktig komponent för alla behovsstyrda ventilationssystem

UltraLink är en ny och unik teknik för exakt och tillförlitlig mätning och styrning av luftflöde som har utvecklats för att ge ett optimalt inomhusklimat, med minsta möjliga energiförbrukning. Med en UltraLink-styrenhet kan du skapa effektivare och optimerade ventilationssystem med låga underhållskostnader.

Mätning med ultraljud

Ultraljudssensorn kan med mycket hög precision och tillförlitlighet mäta luftflöde, hastighet och temperatur, även vid lågt luftflöde och helt utan tryckförlust. På så sätt kan spjället anpassa luftflödet till exakt rätt nivå, oavsett behovet.​ Till skillnad från traditionella system är sensorn placerad utanför själva luftströmmen. Det finns alltså inga onödiga hinder för luftflödet, vilket reducerar ansamlingen av damm och smutspartiklar. Detta bidrar till att förbättra prestanda, minska ljudnivån och minimera systemets rengöringsbehov.​

Roterbar och enkel driftsättning

För att ge ytterligare möjligheter vid installationen kan man rotera det integrerade spjället och UltraLink-sensorn, båda delarna kan alltså positioneras optimalt för olika tillfällen. Med appen OneLink kan konfigurera ditt system, övervaka prestandan, justera inställningarna och få hjälp direkt i appen.


Design och flexibiltet

För att möta krav i olika byggnader har vi lagt till fler färger och material i vårt produktsortiment, såväl för produktens utseende som för projektets miljökrav. UltraLink finns i en mängd olika dimensioner, från 100 mm upp till 630 mm. och kompatibel med både nya och gamla ventilationssystem.

UltraLink® FTMU flödesmätare

En mycket noggrann mätenhet utan hinder i luftflödet som skapar tryckfall. Den mäter flödet med en vinklad ultraljudsstråle vilket gör att den når en mycket hög noggrannhet över hela flödesområdet. Metoden är stabil över tid tack vare att den inte är känslig för smuts och konstruktionen minimerar dammansamling på flödesgivarna.

Ultrasmarta fördelar

Eftersom energiförbrukningen i vårt samhälle fortfarande är alldeles för hög krävs det nya tekniker och bättre lösningar för att lyckas. Ett ökat fokus på energibesparing har lett till att ventilationssystem med låga flöden blivit allt vanligare. Något som i sin tur skapat ett behov av mätinstrument och metoder som har hög mätnoggrannhet även i låga flöden.

  • Unik mätmetod för mätning av luftflöde och temperatur
  • Mäter noggrant i hela flödesområdet inklusive vid låga flöden
  • Har inga inskjutande delar i luftflödet vilket bidrar till minskat tryckfall och gör den lätt att rengöra
  • Kan kommunicera med överordnande system
  • Kompatibel med både nya och gamla ventilationssystem genom analog och/eller digital signal
  • Dimensioner från 100 mm till 630 mm

Lindab Ultra BT

Enkel uppgradering av ventilationssystemet med vår senaste nyhet Ultra BT. Ett nytt sätt att styra och optimera ventilationssystemet på rumsnivå. Ultra BT kan installeras i befintliga ventilationssystem och med fullt integrerad Bluetooth-teknik styrs driften trådlöst från Lindabs app OneLink.

Vill du veta mer?

Ta en titt i vår broschyr där du hittar lite mer teknisk data, eller titta närmare på våra produktsidor. Vill du prata med en expert finns vi alltid här för dig.
Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.