Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

 

 

Ljudet av en hälsosam byggnad

Lindab Akustik är vårt sortiment av ljuddämpare som erbjuder akustiska lösningar och noggranna ljudberäkningar för optimerade ventilationssystem i byggnader. Genom årtionden av forskning och utveckling har vi samlat på oss omfattande kunskap och erfarenhet inom området bullerreducering, vilket hjälper våra kunder att designa ljudisolerade ventilationssystem som bidrar till hälsosammare byggnader för människor att växa, bo och arbeta i.

 

 

Tyst miljö för bättre prestation

Ljud kan vara en källa till njutning och komfort. De flesta människor uppskattar musik (genre varierar) eller havets lugnande ljud. Omgivningsljud, eller monotont ljud kan å andra sidan skapa irritation bland människor och vara en betydande orsak till hälsoproblem. Studier pekar också på ett samband mellan eliminering av buller och ökad produktivitet, god hälsa och stressreducering.

Ljudinvestering för välmående

På Lindab anser vi att alla ska ha rätt till en hälsosam inomhusmiljö – inklusive en lugn plats. Vi vet att med rätt produktval och korrekt data kan buller från ventilationssystem, både runt och inuti en byggnad undvikas. Därför har akustik och ljuddämpning varit en central del av vårt produktsortiment, forskningsanläggningar och kompetenser i flera år.

Vetenskapen kring ljud

Ljud - och minskningen av det - är vetenskap. Tryckfall, insticksförlust och självgenererat ljud påverkar alla energieffektiviteten i ett ventilationssystem och hur ljudet möts i ett rum.

Lindabs akustiska laboratorium i Farum, Danmark, är byggt i enlighet med DS/EN ISO 7235 och är certifierat av en extern myndighet.

Testerna och mätningarna i vårt laboratorium görs enligt denna standard och är avgörande för utveckling och förbättring av våra produkter. Det garanterar att både prestanda och data är tillförlitliga och säkerställer noggranna ljudberäkningar för systemdimensionering och ljudkrav.

 

 

Ljud och energieffektivitet

Minska oljudet – och spara energi

Att minska miljöbullret i en byggnad är viktigt. Lika viktigt är det att vara medveten om en byggnads energiförbrukning.

Våra produkter och system är ett resultat av forskning och utveckling, där optimerat inomhusklimat och energieffektivitet sätts som vår standard. Tryckförlust är en meningsfull indikator för de totala driftskostnaderna för ett ventilationssystem, därför är det en viktig parameter i våra tester och mätningar för alla våra produkter – inklusive kanaler, armaturer, luftdon och ljuddämpare.

 

 

Vi hjälper dig på vägen

Exakt data och professionella mjukvarulösningar

Alla våra testade mätningar och resultat är tillgängliga via vårt produktvalsprogram, LindQST. Där hittar du noggranna ljudberäkningar, optimerat urval och design av ett högkvalitativt, tyst och energibesparande ventilationssystem.

Med Lindabs CADvent Plugin för MagiCAD, Revit eller AutoCAD har du en välutrustad verktygslåda för din designmjukvara, som hjälper dig i valet och beställningsprocessen för den kompletta ventilationslösningen. Ljuddämparvalet och dataöverföringen från LindQST till din ventilationsritning garanterar en korrekt ljudberäkning och produktkodöverföring. Detta hjälper dig att designa ett ventilationssystem som uppfyller alla ljudkrav.

 

 

Certifikat och dokumentation

Det är en fråga om tillit, kunskap och erfarenhet.

Produkter utan korrekt data är meningslösa i systemdimensionering. Våra ljuddämpare kommer med detaljerad dokumentation, tekniska specifikationer och certifikat från tredje part för täthetsklass och rengöringsbarhet.

Unika lösningar för unika byggnader

Lindabs akustikprodukter inkluderar ljuddämpare för alla ändamål - från bostadshus, till sjukhus, musikhallar och industri. Som en ledande tillverkare av ljuddämpare kan Lindab garantera ett brett produktsortiment av testade akustiska lösningar som är utvecklade, designade och producerade för att vara lätta att installera och underhålla.

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.