Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in
Stålrulle

Plåtslagerimaterial

Vi har ett brett urval av material och stålplåt för att passa alla typer av produktioner och krav, i såväl formatplåt som rullar. Om vi saknar något i vårt utbud hjälper vi dig att ta fram det du efterfrågar.

Tak av stålplåt – hållbart, högkvalitativt och elegant

Många av våra tak består utav stålplåt i olika former. Det är ett hållfast och användbart byggmaterial lämpligt för många byggområden. Plåttak är populära och skapar ett skydd för ditt hus som håller i många år.

Tak i aluminium – lätt, formbart och av hög kvalitet

Utöver stålplåt tillhandahåller vi också tak av aluminium. Materialet kännetecknas av god förmåga att motstå korrosion och sin långa hållbarhet. Aluminium är vidare väldigt lättarbetat och formbart, vilket gör det användbart för de allra flesta projekt.

Tak av stålplåt eller aluminium kan skilja sig mycket i utförande, vilket gör det till en snygg designdetalj. Du kan verkligen sätta prägel på ditt hus genom val av tak.

 

 

 

 

Fördelar med plåttak

Förutom utseendet finns det flera positiva fördelar med att bepryda ditt hem med ett tak av stålplåt eller aluminium. Det är också hållbart, återvinningsbart och står emot väder och vind.

Ett plåttak är lättare än ett tegeltak. Förutom att taket blir tåligare med ett stålplåtsbeprytt tak, så blir det också lättare. Plåten väger mindre än tegelpannorna, vilket innebär att din takkonstruktion belastas mindre.

Taket håller länge. Stålplåt och aluminium är beprövade och hållbara takmaterial. Många gamla kyrkor och andra byggnader har tak av plåt lagda under 1800-talet, vilka ligger kvar än idag. Det är svårt att hitta ett byggmaterial med längre levnadslängd.

Stålplåt och aluminium är underhållsfria material. En klar fördel med ett tak av plåt är den minimala underhållsinsatsen från din sida. Ditt tak kräver nästintill ingen uppmärksamhet från dig och kommer förbli i bra skick år efter år. Eftersom taket är oorganiskt kommer det inte heller samla fukt, vilket minskar risken för svampangrepp och fuktskador på huset. Du kan alltså lita på att plåt skyddar ditt hem under lång tid.

GreenCoat®-klassat kvalitetsstål – för en positiv miljöpåverkan. GreenCoat® är ett varumärke framtaget av SSAB, där miljövänliga och innovativa stållösningar för fasader, tak och regnvattensystem är i fokus. Det är en särskild plåtstandard framtagen för både människa och planet. Det är miljövänligt och ligger i framkant även kvalitetsmässigt. Hos oss på Lindab är GreenCoat® vår standardplåt. Med oss blir ditt tak inte bara mer hållbart och vackrare – utan också miljövänligare.

Stål är återvinningsbart. Genom återvinningen kan du använda samma stål igen och återskapa det i nya former. Då undviks miljöskadliga koldioxidutsläpp från tillverkningsprocessen när stål skapas från järnmalm. Att i stället använda återvunnet stål går i linje med livscykelperspektivet, vilket innebär sundare klimatpåverkan ”från vagga till grav”. Du får därmed ett bättre tak och gör samtidigt en insats för vår planet.

Vad väntar du på? Ett tak av plåt är framtiden och kombinerar snygg design, uthållig hållbarhet och sund miljöpåverkan.