Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Skolor och ventilation

Luftflöde, luftkvalitet, temperatur och ljudnivå är faktorer som påverkar vår prestationsförmåga i en skolmiljö. Det finns också ett samband mellan luftomsättning och sjukfrånvaro. Ett bra inneklimat i skolor har med andra ord stor betydelse för produktivitet, komfort och framförallt barn och ungdomars välbefinnande.

Barn och inneklimat

Allt fler barn är drabbas av allergier. Det är därför extra viktigt med ett bra ventilationssystem och att det flitrerar den uteluft som tas in för att få bort eventuell pollen och andra ämnen. Lindab hjälper dig att skräddarsy rätt lösning för ett hälsosamt inneklimat och kan möta de mest extraordinära önskemålen av speciallösningar.

Behovsstyrd ventilation

Med ett ventilationssystem som är behovsstyrt säkerställer du att både inneklimatet och energibesparingen är optimal. Skolsalar och zoner som innehåller personer för stunden får det luftflöde det behöver för att säkerställa ett behagligt och hälsosamt inneklimat för personerna som vistas där. Samtidigt som de utbildningslokaler som emellanåt står tomma automatiskt drar ner på ventilationen och på så sätt ökar energibesparingen.

 

 

Sveriges miljövänligaste skola

Motala kommun lyfter i sitt miljöprogram fram ”energieffektiv teknik genom passivhus” och ”giftfria miljöer” som viktiga delar av sitt hållbarhetsarbete. Ett resultat av detta är Västra Bråstorps förskola, där 80 barn och hela personalen nu får del av de fördelar detta ger. Lindabs täta kanalsystem och nanopartikelfria produkter var en viktig pusselbit i projektet.

 

 

En trygg partner

Som din partner hjälper Lindab dig genom hela processen och paketerar en färdig, energieffektiv ventilationslösning som är skräddarsydd för ditt och användarens behov. Vi hjälper dig att planera, dimensionera och optimera ditt projekt med våra unika IT-verktyg och expertkunskap. I slutändan får du fullständig dokumentation om dina system och branschledande produkter för ett hälsosamt inomhusklimat.
Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.