Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Brandskydd - Ventilation

Brand i en byggnadsmiljö kan leda till omfattande skador på egendom, vilket leder till stora ekonomiska konsekvenser för fastighetsägaren. Men bränder i byggnader utgör framförallt en fara för de människor som vistas i dem. Säkra och pålitliga brandskydd i ventilationssystem ser till att materiella skador och personskador minimeras och/eller förhindras när olyckan är framme.

Certifierat brandskydd

Lindab har utvecklat brandskyddssystem och produkter som i händelse av brand både skyddar egendom och räddar liv. Produkterna bibehåller sina egenskaper även vid intensiv hetta, minimerar brandens spridning och begränsar rökutvecklingen. Vi har till och med produkter som leder röken ut ur byggnaden. Varje produkt har testats i de mest krävande miljöer och har certifierats enligt de striktaste standarder för brandskydd i ventilationssystem.

 

 

Vad säger experten om brandspjäll?

Sedan 2020 är företagen Ekovent en del av Lindab. Ekovent är experter på bland annat brandspjäll, de tillverkar och utvecklar sina brandspjäll i Vellinge utanför Malmö och har lång erfarenhet av att arbeta med brandsäkerhet i ventilationssystem. Du kan köpa alla Ekovents brandspjäll hos oss på Lindab.

Styrsystem och automatik

Lindabs styrsystem för brandspjäll, är ett elektroniskt system som kopplas till såväl byggnadens rökdetektorer/brandlarm som luftbehandlingsaggregatet och brandspjällen. Detta system låter dig styra och testa upp till 60 brandspjäll och rökdetektorer. Upp till fyra spjäll och fyra rökdetektorer kan kopplas lokalt till masterenheten.

En trygg partner

Som din partner hjälper Lindab dig genom hela processen och paketerar en färdig, energieffektiv ventilationslösning som är skräddarsydd för ditt och användarens behov. Vi hjälper dig att planera, dimensionera och optimera ditt projekt med våra unika IT-verktyg och expertkunskap. I slutändan får du fullständig dokumentation om dina system och branschledande produkter för ett hälsosamt inomhusklimat.
Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.