Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in

Tidslinje

Den 6:e februari 1959 grundas AB Lidhults Plåtindustri i Grevie i nordvästra Skåne av Lage Lindh och Valter Persson. Det är starten på det företag som 10 år senare får namnet Lindab AB. Låt oss ta en liten blick i backspegeln och se vad som hänt sedan dess.

Hoppa direkt till:

60-talet

Beatles, tekniska framsteg och stor framtidsoptimism. Det är några av de saker som präglade 60-talet. Här följer ett axplock av vad som hände på Lindab under 60-talet.

70-talet

Miljonprogram, almstriden och ABBA är tre tydliga kopplingar till det svenska 70-talet. Här följer ett axplock av vad som hände på Lindab under 70-talet.

80-talet

Kalla kriget, Berlinmurens fall och Live Aid är tre saker som kan användas för att summera 80-talet. Här följer några av sakerna som hände på Lindab under 80-talet.

90-talet

Digital revolution, IT-bubbla och svenska såpoperor är några av sakerna som binder samman det svenska 90-talet. På Lindab skedde följande saker.

00-talet

Krig mot terror, finanskris och mobiltelefonens stora genomslag är tre samhällskopplingar till 00-talet. På Lindab var det bland annat följande saker som hände.

10-talet

Den arabiska våren, vulkanen Eyjafjallajökull och världens högsta byggnad Burj Khalifa kan användas för att summera 10-talet. På Lindab var det bland annat följade saker som ägde rum.

20-talet

20-talet är det ingen som hittils minns i positiva tongångar när man blickar tillbaka och ser på vår omvärld. Covid-19 slår hårt mot vårt samhälle och alla resurser läggs på att rädda liv, hålla avstånd och ta fram vaccin. Här är vad som hittils skett på Lindab: