Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in
Sandwichpanel med eldflammor

Brandsäkra väggar

Att brandsäkra väggar byggs med obrännbara mineralullselement vet de flesta – men att klara kraven för brandväggar med tillägg för mekanisk påverkan har tidigare varit förbehållet tyngre konstruktioner i exempelvis betong. Lindab har utvecklat en patentsökt lösning med ett enkelt sandwichelement som klarar kraven till EI 120-M utan komplicerade förstärkningar. 

Godkänd för EI 120-M

Att våra paneler uppnår EI 120 innebär att de behåller sin isolerande förmåga i 120 minuter av brand. Vad som är helt unik med våra paneler är att de nu även klarar av mekanisk påverkan. M i förteckningen står för förmågan hos ett byggnadselement att motstå en mekanisk stöt, och provningen har gjorts direkt efter att elementet har utsatts för 120 minuter av brand. Elementen är testade och godkända hos Rise Research Institute i Borås.

Lägre kostnader

I många fall byggs brandsäkra väggar i betong. Våra undersökningar visar att du kan spara upp till halva kostnaden om du använder brandsäkra sandwichelement istället för betong. Värt att tänka på.

Både väggar och tak

Våra brandsäkra paneler erbjuds som invändig vägg, samt innertak. De kommer i tjocklek 200, 240 och 300 mm i dessa klasser och typer: Invändig vägg - EI 180 & EI 120-M. Innertak - EI 60.

Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.