Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Vi levererar din hallbyggnad

Vi arbetar inte med standardmått, utan anser att det är dina behov som ska styra. Vi jobbar däremot mycket med standarddetaljer för att kunna erbjuda en så prisvärd byggnad som möjligt. Oavsett som du vill bygga en hall för padeltennis eller en stor lagerlokal så kan vi hjälpa dig.

8 enkla steg till en färdig hallbyggnad

1. Offert

Efter att ha gått igenom era önskemål eller de ritningar vi fått från er tar vi fram en offert. Här har vi med allt material enligt era önskemål.

2. Beställning

När vi är överens om villkoren skrivs ett köpkontrakt. Här har vi gjort de justeringar ni önskar. Vi sätter en leveransvecka för stommen, samt är överens om betalningsvillkor (Betalning enl. 30-60-10, bankgaranti eller spärrförbindelse).

3. Projektering

När det är 7 veckor kvar till leverans måste alla uppgifter vara klara. Ändringar därefter försenar och fördyrar leveransen. Våra erfarna tekniker ritar upp din stålhall och specificerar allt material som behövs till ditt bygge. Därefter beställer dem detta hos våra leverantörer.

4. Ritningar

Vi tar fram de ritningar som krävs för montage av hallen. I detta ingår placeringsritningar för ingjutningsgods, stomritning, montageritning för tak- och vägg samt detaljer. Önskar ni kan vi även ta fram plan- och fasad ritningar.

5. Grundläggning

Om du själv ombesörjer grundläggningen skickar vi det ingjutningsgods som behövs för montage av stommen. Du får en placeringsplan för ingjutningsgodset från oss.

Väljer du plintgrund, levereras den enligt överenskommen tidplan och du har iordningställt marken där byggnaden ska stå, samt 8-10 meter utanför. Du har också i förväg schaktat för plintar och kantbalk efter de ritningar och anvisningar du fått. Plintar och kantbalkar monteras och hela grunden justeras in så att den passar exakt till stommen.

6. Leverans av stomme

Stomresning ingår alltid i vårt pris. Stomleveransen kommer med kranbil och förare/montageledare (1-2 man). Här håller du med 2-4 personer till montagehjälp beroende på storlek på hallen.

Lindab säkerställer och ser till att det finnas en terränggående saxlift på plats vid stommontaget. Detta ingår i totalpriset för hallen.

7. Leverans av övrigt material

Innan stomleveransen kommer en del material, som bl.a. takåsar och skruv som behövs vid stomresningen. Även plåt/trävirke, takavvattning, dörrar, portar kan levereras. Lossning av materialet sköter du. Varje leverans aviseras i god tid till dig så att du kan planera din tid.

Takskjutportar och betongväggar levereras alltid med montage.

8. Dokumentation

När allt material är levererat och hallen är betald, erhåller du ritningar och kvalitetsdokumentation digitalt.

Lindabs produkter som BIM-objekt

Ladda ner Lindabs byggkomponenter som färdiga BIM-objekt för att användas direkt i ditt projekteringsarbete.