Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Stommar & Halltyper

Välj själv hur du vill att din hall skall se ut och tillsammans med vårt team skapar vi en komplett montagesats där du väljer vilken stomtyp du önskar. Vi levererar alltid en stomplaceringsritning med ingjutningsgods eller så kan du köpa en komplett plintgrund med eller utan kantbalk eller betongsocklar. Du väljer fasadsystem och taksystem utifrån dina behov och kompletterar med entrépartier i glas eller portar för godstransporter. Vid order får du sedan en leveransplan och en komplett leverans av materialet.

Stomtyper för hallar

Kilstomme

Kilstommar

Lindab levererar bärande konstruktioner av lackerade stålstommar, CE-godkända enligt EN 1090-1, för hallar i obegränsade längder och med stora spännvidder. Normalt levereras stommarna i korrosivitetsklass C2 M, men kan också fås i högre klass. Vår standardstomme är en 2-ledsram, s.k. kilstomme. Kilstommen kan levereras utan kil på benen om så önskas.
Fackverksstomme

Fackverkstommar

Även våra fackverksstommar levereras lackerade om så önskas och är CE-godkända enligt EN 1090-1, för hallar i obegränsade längder och med stora spännvidder. Normalt levereras stommarna i korrosivitetsklass C2 M, men kan också fås i högre klass.

Olika typer av hallar

Vi levererar en mängd olika typer av kundanpassade hallar, där du tillsammans med vårt team kommer fram till den bästa lösningen för ditt ändamål. Här listar vi några av våra standardlösningar för hallar, såväl isolerade som oisolerade. Det går att kombinera de olika lösningarna för att hitta den som passar bäst för just ditt projekt.

Designalternativ

Kombinationerna är oändliga. Med portar, fönster, glaspartier, olika plåtprofiler och andra beklädnadsmaterial kan du åstadkomma en unik design som fungerar praktiskt för ditt ändamål. Välj mellan en mängd olika fasadmaterial. Använd plåtprofiler, sandwichpaneler, fasadkassetter, träpanel, betong, tegel eller puts och välj från ett brett profil- och kulörprogram.

 

 

Plintgrund

Plintgrund

När du väljer Lindab som din partner för hallar ingår alltid ingjutningsgods, men vi kan också offerera en prefabricerad plintgrund, med eller utan sockelelement.

 

 

8 steg till en färdig hall

8 steg till färdig hall

Vi följer med dig genom hela projektet och guidar dig genom de olika stegen. Läs mer om hur det går till och de olika stegen.