Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Takavvattning

Vårt system för vattenavrinning är utvecklat av proffs för proffs, när de väljer takavvattningssystem väljer de Lindab i första hand. Det gör de framför allt för livslängden. De vet att Lindabs takavvattningssystem pryder sin plats år efter år utan att vare sig rosta eller läcka.

Beräkningsprogram

Ta hjälp av vårt beräkningsprogram för att dimensionera takavvattning utifrån ditt taks unika utformning och egenskaper. Resultatet blir en komplett orderlista med artikelnummer, antal produkter och rekommenderade tillbehör till din fastighet.

Produktspecifik EPD - på hela systemet

På Lindab arbetar vi för att främja hållbar innovation, och det gäller naturligtvis även vår takavvattning. Vi har en tredjepartsverifierad produktspecifik miljövarudeklaration (EPD) för hela takavvattningssystemet. Detta ger dig ett mer exakt resultat för ditt nästa byggprojekt.

 

 

Takavvattning i aluminium

Vår takavvattning finns sedan tidigare i stål men nu kan du även få samma högkvalitativa system i aluminium. Det är lätt, rostar aldrig och har en lång garanti. Initialt lanseras vår takavvattning i aluminium fyra olika kulörutföranden.

Takavvattning i stål

Det är starkt och väderbeständigt, samtidigt som det är lätthanterligt. Det expanderar och kontraherar betydligt mindre än andra material som rör sig, spricker och läcker. För att göra stålet rostbeständigt är det belagt med 275 g zinc per m². Den galvaniserade beläggningen är självläkande – repor läks automatiskt av zinkjoner som täcker över det frilagda stålet.

Ett komplett system

Du får tillgång till ett komplett system med hängrännor i flera olika dimensioner och kulörer samt ett brett urval av komponenter. Det ger dig lösningar för alla slags byggnader – stora eller små, klassiska eller moderna. När du har monterat ett system från Lindab finns det ingen anledning att byta ut det. Om du inte vill ge ditt hus en ansiktslyftning genom att välja en helt ny kulör, förstås.

 

 

Vad säger experten om takavvattning?

Takavvattning, eller vattenavrinning som många säger, är en vital del för en fastighets väderskydd. Utan hängrännor och stuprör leds inte regnvattnet bort från fasad och husgrund, och fastigheten riskeras att drabbas av fuktskador. Skador som kan bli kostsamma för såväl hälsan som för plånboken. Ta en titt på videon bredvid för att se vad vår expert säger om takavvattningen och vilka tips han kan dela med sig av.

 

 

Enkel montering

Alla komponenter är utformade och tillverkade för att ge högsta möjliga kvalitet. Det ger ett system där alla delar enkelt kan monteras ihop med varandra till perfekt passform.

Lindabs takavvattning i korthet

Flera olika standardkulörer och en möjlighet att välja valfri RAL-kulör. Hållbart och flexibelt system. Komplett sortiment av komponenter med enkel montering och högsta kvalitet. Det summerar vårt takavvattningserbjudande.

 

 

Alla världens kulörer

Vi har självklart ett standardutbud av olika kulörer som vi erbjuder för vårt takavvattningssystem, de kan du läsa mer om på produktsidorna. En nyhet är att vi numera kan speciallackera din takavvattning i valfri RAL-kulör, något som gör att enbart fantasin sätter gränserna för vilken färg du vill ha på din vattenavrinning.

Smarta lösningar

I vårt utbud för takavvattning hittar du en mängd olika lösningar som du kan anpassa efter ditt behov. Kanske behöver du en extra stor dimension på din hängränna, en lövsil i avslutet av stupröret eller vill du som på bilden passa på att ta tillvara på regnvattnet med en fällbar utkastare?

 

 

GreenCoat® Partner

GreenCoat® är ett varumärke från SSAB för innovativa och miljövänliga färgbelagda stållösningar för tak, fasader och regnvattensystem. Lindab är en av SSAB utsedd officiell partner till varumärket GreenCoat® och dess produkter. All vår färgbelagda takavvattning har GreenCoat®-beläggning.

Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.