Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Magestic

Lindab Magestic är en stålprodukt med en innovativ ytbeläggning bestående av 3 procent magnesium, 3,5 procent aluminium och resten zink. Magestic är skapad för att klara av de tuffaste miljöerna med havssalt eller andra områden med mycket klorid och ammoniak. Det är som gjort för kustnära byggnader, växthus och jordbruk för att nämna några. Eller för huset som vill ha ett tak som patineras över tid.

Levande material

Magestic är ett naket material som åldras i takt med naturen och smälter väl in i sin omgivning. Beläggningen med zinkmagnesium gör Magestic till ett tåligare material i hög korrosivitetsklass som är enklare att arbeta med i låga temperaturer. Materialet kan bearbetas och monteras i temperaturer ända ner till -10 grader.

Patinering

Lindab Magestic har den speciella funktionen att det patineras väldigt fort. Redan efter sex månader kan du se en markant skillnad på hur materialet har förändrats, och efter några år har det fått ett mycket mörkare utseende som ger det en rustik och traditionell känsla. Hur mycket det patineras och hur fort det går beror på i vilken omgivning det befinner sig.

Magestic vs. Galv

Genom ordentliga tester i tuffa miljöer har vi säkerställt att Lindab Magestic håller ända upp till miljöklass C4. Vilket är en väldig viktig faktor om du vill säkerställa att ditt tak och takavvattning tål den miljö där det installeras. Bilderna är ett resultat av ett sex veckor långt test i en saltspraykammare. Tillsatsen av magnesiumlegering gav ett 20-faldigt mer resistent skydd mot korrosion än standardbeläggningen. I naturliga förhållanden har Magestic tre gånger större motståndskraft mot korrosion i kustområden än vanliga zinkbeläggningar.

Värnar om miljön

På grund av tillsatsen av magnesium ökar effektiviteten i beläggningen jämfört med vanliga zinkbeläggningar. Som ett resultat förbrukar Magestic mindre zink under tillverkningsprocessen. Genom att minska kontakten mellan zink och regnvattnet minskar även mängden föroreningar som rinner ned i marken. Här kan du se en jämförelse på miljöpåverkan mellan Magestic och HDG (varmförzinkat stål) i en alkalisk miljö och i en kustnära miljö.

Garanti

Ordentliga garantier är något vi alla uppskattar. Därför lämnar vi 20 års garanti på Magestic som bandtäckningsmaterial och 10 år som takavvattning.
Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.