Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

GreenCoat® Partner

GreenCoat® är ett varumärke från SSAB för innovativa och miljövänliga färgbelagda stållösningar för tak, fasader och regnvattensystem. GreenCoat-produkter används i stor utsträckning inom hållbar arkitektur tack vare det breda utbudet av kulörer och beläggningar med svensk rapsolja.

Lindab är en av SSAB utsedd officiell partner till varumärket GreenCoat® och dess produkter. För att bli GreenCoat® partner måste företaget arbeta aktivt med hållbarhet och uppfylla en rad olika kriterier som SSAB efterfrågar.

Färgbelagt stål

Färgbelagda stål för byggnader erbjuder större möjligheter att skapa vackra och funktionella byggnader som uppfyller höga miljö- och kvalitetskrav. GreenCoat® färgbelagda stål passar oavsett om det gäller en modern arena, en traditionell kulturbyggnad, ett bostadshus eller en lagerhall.

 

 

Svensk rapsolja

De flesta GreenCoat®-produkter har en färgbeläggning som man inte hittar någon annanstans i byggsektorn. Det är en patenterad beläggning där man har bytt ut en ansenlig mängd traditionell fossil olja mot svensk rapsolja. GreenCoat®-produkter har den enda beläggningen på marknaden som är tillverkad av naturliga ingredienser för byggnadsexteriörer så som tak och fasader. Detta bidrar till att drastiskt minska byggnadens miljöpåverkan.

De olika lagren

Grundmaterialet i färgbelagt stål är stål, belagt med ett tunt lager zink. Zinkbeläggningen skyddar stålet mot korrosion på två sätt. Dels är den ett skyddande skikt som håller syre och vatten borta från stålet, men den fungerar också som ett katodiskt skydd. Förbehandlingsskiktet appliceras för att ytterligare förbättra korrosionsskyddet men även för att ge god vidhäftning åt ytskiktet. Primerskiktet används för korrosionsskydd med korrosionsskyddande tillsatser och ger också god vidhäftning åt toppbeläggningen.
Kontaktperson hos Lindab

Vill du veta mer?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig. Du kan även lära dig mer om GreenCoat® på ssab.se.