Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Arvo Pärt Center

Arvo Pärt är en estnisk kompositör av samtida klassisk musik. Hans minimalistiska musik är unik, stämningsfull och fascinerande. Arvo Pärt Center i Estland är en öppen mötesplats för musiker, forskare och musikentusiaster som är intresserade av Arvo Pärts idé- och musikvärld. Centret kombinerar kompositörens personliga arkiv med information, forskning och musik och ligger på en halvö 35 kilometer från Tallin - i en lugn miljö med tallskog nära havet.

 

Lyssnar på naturen

Lindab tillhandahöll en lösning för byggnaden, som krävde en inspirerande stillhet för utemiljön, att skapa möjligheter att lyssna på musik i naturen och njuta av den rogivande utsikten över skogen.

”Projektet hade ett särskilt förhållningssätt till ljud och tystnad, så en av utmaningarna var att skapa en tyst utomhusmiljö, eliminera alla tecken på luftintag och utloppsljud från ventilationssystemet”, säger Rain Siim, projektexpert för akustiska lösningar på Lindab.

Förhindra oljud från rum till rum

I Arvo Pärt Center finns konsertsal, bibliotek, forskningslokaler och övningsrum. Byggnaden krävde akustiska lösningar för ventilationskanalerna för att förhindra all ljudöverföring från rum till rum och hade mycket strikta bullerkriterier för ljudnivåerna i ventilationssystemen. Lindab bjöds in att vara en av nyckelkonsulterna i designfasen av projektet, på grund av vår expertis inom akustiska lösningar.

Produkthöjdpunkter

För att säkerställa det bästa möjliga resultat levererade Lindab kompletta ventilationskanaler och dämpare till denna fristad för klassisk musik.

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.