Hoppa till huvudinnehållet
/frontend/shared/header/languagechooser

Ventilationslösningar - Allt inom ventilation

Lindab erbjuder lösningar för det mesta inom ventilation. Det som vi inte har en standardlösning för kan vi med hjälp av våra forskare och utvecklare arbeta fram en lösning på.

Varför är rätt ventilationslösningar viktiga?

Att ha rätt ventilationslösning i din inomhusmiljö är viktigt. En vuxen andas nämligen in ungefär 30 kilo eller 25 000 liter luft per dag. Genom att se över din inomhusventilation hemma eller på arbetet kan du se till att förbättra såväl hälsan hos familjemedlemmar eller medarbetare. En god och välfungerande ventilationslösning leder till ett bra inomhusklimat. När ventilationen fungerar som den ska innebär det också att du spar på den generella energiförbrukningen. Eftersom ventilation och uppvärmning går hand i hand.

Hur påverkar din ventilation hälsan?

I värsta fall kan din inomhusventilation påverka hälsan negativt. Har du problem med astma eller andra allergier kan dessutom luftkvaliteten ha avgörande betydelse för hur du mår. Du kan till exempel känna symtom så som kliande eller irriterade slemhinnor i ögon och näsa, hosta eller trötthet. Du eller dina medarbetare kan även ha svårt att koncentrera er eller drabbas av huvudvärk och i vissa fall även illamående. Detta är symtom som kan vara avgörande för hur du presterar på arbetet om ventilationen där inte håller tillräckligt god standard. Partiklar i luften påverkar luftkvaliteten som till exempel: damm från olika byggmaterial, tobaksrök, parfym, rengöringsmedel eller andra starka dofter. Äger du ett radonhus finns det anledning till att se över samt öka luftomsättningen. En försämrad ventilation och inomhusklimat kan även leda till att det bildas fukt och mögel. Vilket i sig är en vanlig orsak till obehag och allergiska reaktioner. För att slippa tänka på om du eller dina medarbetare har drabbats av ett dåligt inomhusklimat är det en god idé att se över dina ventilationslösningar och innemiljön regelbundet. Till exempel genom att byta filter så ofta som det behövs.