Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in
placeholder loading video

Enkel uppgradering av trådlös ventilation

Fördelarna med optimal ventilation är flera och uppenbara. Men om du ska uppdatera ett befintligt ventilationssystem finns det dock tre huvudhinder för en fastighetsägare: Återbetalningstid, driftstopp och fler installationer i byggnaden, som t.ex. kablar och sladdar.

Så vad händer om vi berättade att vi skapat ett behovsstyrt ventilationssystem (DCV) som kan installeras ett rum i taget? Som inte kräver någon ombyggnation av väggar eller långsiktig nedstängning av kontor?

Lindab Ultra BT är just det.

Och siffrorna? Vår senaste studie visade en kostnadsminskning av ventilationskostnaderna med 73%, imponerande 68% energibesparing och säkerställde att fastighetsägaren fick en återbetalningstid på endast 4,5 år.

>> GE MIG MER INFORMATION OM ULTRA BT

 

Tre komponenter - full kontroll

UltraLink-spjället, Bluetooth-sensorer och Lindab-appar på din smartphone ger dig möjlighet att konfigurera, övervaka och återställa upp till fem olika sensorer i alla dina rum. På så sätt kan du styra allt från CO2-nivåer, luftflöde, luftfuktighet, närvaro och temperatur med några få klick i apparna.

Inga sladdar - inga bekymmer

Eftersom UltraLink installeras i befintliga kanaler och allt är anslutet via Bluetooth kan du konfigurera hela Ultra BT-systemet på mindre än en timme per rum. När du har placerat sensorerna på väggen laddar du ner OneLink-appen till din telefon, ställer in alla önskade nivåer i rummet, och sen är du klar.

Enkel uppgradering

Eftersom Ultra BT är enkel att installera och fungerar på rumsnivå kan du uppgradera ditt CAV-ventilationssystem till ett DCV-system rum för rum. Börja med att optimera de mest kostsamma områdena, mät dina besparingar, upplev den förbättrade arbetsprestandan och njut av den övergripande komforten. Sen går du vidare till nästa rum.

 

 

OneLink - Driftsättningsappen

Vad är det enda du har med dig hela tiden? Din smartphone. Med OneLink-appen har du din driftsättning i fickan och kan konfigurera hela ditt kontrollsystem för rummet och få virtuellt stöd endast genom att använda din smartphone.

 

 

OneSet - Rumskontrollappen

Det finns inget mer kostnadseffektivt än kontinuerlig övervakning och justering. Övervaka, ställ in och återställ ditt inomhusklimat rum för rum för att säkerställa att du ventilerar optimalt enligt användningen av rummet och tid på dygnet.

 

 

LindQST - Ditt onlineverktyg

Ju mer du vet i förväg - desto lättare är det att göra en uppgradering av ventilationen. Med LindQST -urvalsprogramvaran kan du välja och konfigurera lösningar för att säkerställa bästa prestanda till lägsta driftkostnad.

Vi har också gjort det enkelt att hitta alla produkter, dokumentation och relevant information, och du kan spara dina pågående projekt och avsluta beräkningarna när det passar dig bäst.

Se mer på lindqst.com

 

 

Mot en grönare framtid

Varför satsa på Ultra BT? Har du råd att inte göra det? Genom att styra luften på rumsnivå med en trådlös installation och ett appstyrt system tar du ett viktigt steg in i en fräschare, grönare och tryggare framtid. Vår studie visade en minskning av energiförbrukningen med svindlande 68% - läs hela studien.

Ultra BT i verkligheten - en fallstudie

Fastighetsägaren till en kombinerad lager- och kontorsbyggnad i vår fallstudie från Bargteheide i Tyskland, hade tydliga mål när man började optimera ventilationssystemet. Först och främst behövde de kylning och minskning av energiförbrukningen, men de ville också återanvända så mycket av det gamla kanalsystemet som möjligt och säkerställa en kort återbetalningstid.

Efter ett år var resultaten tydliga. Bortsett från det faktum att en undersökning bland de som vistades i lokalerna visade en väsentlig förbättring av vad de ansåg om inomhusklimatet, resulterade systemets årliga energikostnader i en minskning med 73% jämfört med det gamla systemet och lämnade en beräknad återbetalningstid på endast 4,5 år.

Läs hela fallstudien

Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.