Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in
placeholder loading video

Enkel uppgradering av ventilationssystemet

Fördelarna med optimal ventilation är flera och uppenbara. Men om du ska uppdatera ett befintligt ventilationssystem finns det dock tre huvudhinder för en fastighetsägare: Återbetalningstid, driftstopp och fler installationer i byggnaden, som t.ex. kablar och sladdar.

Så vad händer om vi berättade att vi skapat ett behovsstyrt ventilationssystem (DCV) som kan installeras ett rum i taget? Som inte kräver någon ombyggnation av väggar eller långsiktig nedstängning av kontor?

Lindab Ultra BT är just det.

Och siffrorna? Vår senaste studie visade en kostnadsminskning av ventilationskostnaderna med 73%, imponerande 68% energibesparing och säkerställde att fastighetsägaren fick en återbetalningstid på endast 4,5 år.

>> GE MIG MER INFORMATION OM ULTRA BT

 

 

 

 

 

 

 

LindQST - Ditt onlineverktyg

Ju mer du vet i förväg - desto lättare är det att göra en uppgradering av ventilationen. Med LindQST -urvalsprogramvaran kan du välja och konfigurera lösningar för att säkerställa bästa prestanda till lägsta driftkostnad.

Vi har också gjort det enkelt att hitta alla produkter, dokumentation och relevant information, och du kan spara dina pågående projekt och avsluta beräkningarna när det passar dig bäst.

Se mer på lindqst.com

 

 

Ultra BT i verkligheten - en fallstudie

Fastighetsägaren till en kombinerad lager- och kontorsbyggnad i vår fallstudie från Bargteheide i Tyskland, hade tydliga mål när man började optimera ventilationssystemet. Först och främst behövde de kylning och minskning av energiförbrukningen, men de ville också återanvända så mycket av det gamla kanalsystemet som möjligt och säkerställa en kort återbetalningstid.

Efter ett år var resultaten tydliga. Bortsett från det faktum att en undersökning bland de som vistades i lokalerna visade en väsentlig förbättring av vad de ansåg om inomhusklimatet, resulterade systemets årliga energikostnader i en minskning med 73% jämfört med det gamla systemet och lämnade en beräknad återbetalningstid på endast 4,5 år.

Läs hela fallstudien