Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Lindab Plafond XD - Designalternativ och full flexibilitet

Full flexibilitet med designfrihet är vad vi på Lindab har strävat efter att uppnå med Plafond XD. Det finns många faktorer som spelar in för att skapa morgondagens rum, oavsett om det är renovering, nybyggnation eller historiska byggnader med strikta begränsningar vad gäller modernisering, vi vill erbjuda mer än bara en acceptabel lösning.

Vi vill erbjuda flera designalternativ som ger dig optimal ventilation och ett utseende som faktiskt kompletterar rummet.

  • 1 null
  • 2 null
  • 3 null
  • 4 null

Klicka dig fram genom möjligheterna

Med så många designalternativ att välja mellan är det enklast att presentera Plafond XD-höljena genom en interaktiv guide. Med detta verktyg vill vi inspirera och sätta nya standarder för ventilationen som en del av inredningen. Kom ihåg att exportera din lösning när du hittat det som tillfredsställer dina behov och hör gärna av dig för mer information och beräkningar.

Flexibilitet är nyckeln

Plafond XD kan installeras där du behöver den. Placera den upp mot taket, med en glipa mot taket, upp mot en vägg, mitt i rummet eller till och med montera ett vägg-till-vägg-hölje med rätt antal bafflar som behövs för optimal ventilation. 

Industriell design

Utöver våra klassiska höljen, Badge och Clyp, har vi utvecklat fem nya mönster: Alea, Cubo, Gap, Trac och Zune. Dessa har utvecklats baserat på en design av Klaus Nolting, ON3D, Hamburg, Tyskland: "Standardventilationsprodukter är svårare att integrera i det arkitektoniska DNA som kompletterande, estetiska element".

Plafond XD kommer med designalternativ för att tillgodose den inredningsestetik som arkitekten har i åtanke.

 

 

Låt vattnet sänka dina kostnader

En lösning som både minskar de driftskostnader du har idag och sparar pengar över tid är att installera ett vattenburet klimatsystem, som aktiva kylbafflar.

Eftersom vatten bär på betydligt mer energi än luft, kräver aktiva kylbafflar mycket mindre energi för att ge samma värme- och kyleffekt som ett traditionellt värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem (HVAC). Jämfört med traditionella HVAC-system är kylbaffelsystemet också nästan ljudlöst och kräver lite eller inget underhåll, vilket resulterar i ett behagligare inomhusklimat och lägre livstidskostnader.

Flyttbar ventilation

Enkel installation innebär mer tid för annat. Därför ökar efterfrågan på enklare installation och Lindab kommer självklart att leverera på de kraven. Men det stannar inte där.

Eftersom Plafond XD handlar om flexibilitet – inklusive ett behov av flexibel användning av utrymmet, måste den vara flyttbar. Om kraven på planlösningen ändras kan Plafond XD enkelt flyttas till en ny plats.

Euroventcertifierad

Det är en fråga om förtroende. Att vara Euroventcertifierad innebär att alla kapacitetsmätningar utförs i ett certifierat labb. Det är bara certifierade testresultat som går att jämföra och Lindab är i toppklass.

LindQST hjälper dig

Med våra digitala verktyg kan du enkelt konfigurera den korrekta och optimala lösningen för att passa just dina ventilationsbehov.

Med den vattenburna kalkylatorn kan du hitta den bästa ekonomiska uppställningen och välja ditt föredragna designhölje för Plafond XD. Med inomhusklimatdesignern kan du designa hela din byggnad rum för rum – våning för våning.

Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.