Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Lindab ansluter till LFM30, Malmös lokala färdplan för klimatneutralt byggande

PressmeddelandeAPR 21, 2023 09:57 CET
Lindab, en ledande leverantör av ventilations- och plåtslagerilösningar ansluter sig till LFM30.

LFM30 är namnet på Malmö stads strategi för att nå ett klimatneutralt byggande 2030, nu ansluter Lindab till den lokala färdplanen.

Malmö stad har höga ambitioner på klimatområdet och högt satta mål. 2030 ska hela Malmö försörjas till hundra procent av förnybar energi. Lokal färdplan Malmö 2030 (LFM30), där Malmö Stad är en av initiativtagarna, syftar till att skapa en geografisk spelplan för att påskynda bygg- och anläggningssektorns klimatomställning och genomförande av Agenda 2030.

LFM30 är en medlemsdriven organisation och arbetet bygger på egna initiativ tillsammans med övriga medlemmar. Alla aktörer tar sitt delansvar för sin omställning i byggkedjan som bidrar till färdplansarbetet utifrån sitt ansvar i byggprocessen. Alla aktörer är transparenta, mäter, följer upp och kommunicerar löpande hur det efterlevs LFM30.

Över 200 aktörer har hittills anslutit sig till initiativet för att gemensamt ta fram strategier och lösningar för att nå klimatneutralitet redan 2030. Nu ansluter det globala företaget Lindab i den lokala satsningen som går i linje med företagets hållbarhetsstrategi.

– För oss är det en självklarhet att vara en del av lokala initiativ som LFM30. Byggbranschen är inne i ett skifte mot klimatneutrala byggmetoder och cirkulära lösningar. Samverkan tror vi är en viktig nyckel i hållbarhetsarbetet där vi kan utbyta erfarenheter och kompetenser, vilket ger många positiva synergieffekter, säger Cecilia Cederek, Hållbarhetsansvarig, Lindab Sverige.