Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Nu lanseras Lindabs reptåligaste beläggning även för Aluminium

PressmeddelandeMAR 17, 2021 08:30 CET
Bandtäckt tak med DuraFrost Aluminium och kulören Grå Aluminium 046 på en charmig villa i Skåne.

2018 lanserade Lindab ett av takmarknadens mest tåliga material – DuraFrost. Mottagandet på marknaden har varit positivt och nu breddas erbjudandet när beläggningen även finns i aluminium.

Lindab DuraFrost mest särskiljande egenskap är dess kvalité. Materialet för bandtäckning är mer reptåligt än andra material tack vare dess ”rynkade” yta, samtidigt som den matta kulören ger byggnaden ett naturligt och modernt utseende.
– Vi har sedan några år tillbaka erbjudit Durafrost på stålplåt och produkten har tagits väl emot av marknaden. Dessutom ger det ett mycket trevligt estetiskt slutresultat på grund av dess matta finish. Därför byter vi nu till detta färgsystem på vår aluminium också, säger Martin Krolikowski, produktchef plåtslageri på Lindab Sverige.

DuraFrost Aluminium är av extra mjuk plåtslagerikvalitet. Materialet kan falsas både med maskin och för hand.
– Färgsystemet är mycket glans- och färgbeständigt och erbjuder bra korrosionsskydd. Beläggningen är dessutom optimerad för att erbjuda väldigt god slitstyrka. Vi på Lindab är väldigt stolta över att lansera ett så här kvalitativt material som dessutom underlättar arbetet för våra kunder, fortsätter Martin.

För att säkerställa kvaliteten har några kunder fått prova på DuraFrost Aluminium och en av dem är Daniel Ullman på Jeppssons Plåtslageri i Kristianstad.
– Vi har använt DuraFrost Aluminium i många projekt, vi och våra kunder är alltid nöjda med resultatet. Det är lätt att arbeta med, rostar aldrig och den matta ytan gör att taket blir snyggt utan synliga spänningar. När vi planerar ett projekt med våra kunder rekommenderar vi alltid DuraFrost Aluminium, säger Daniel.

DuraFrost Aluminium finns i nio olika utföranden: Silvermetallic, Grå aluminium, Zinkgrå, Grafitgrå, Mörkgrå, Svart, Tegelröd, Mörkröd och Ärggrön.

DuraFrost Aluminium finns att köpa i någon av Lindabs 30 butiker eller direkt på lindab.se.

Teknisk information DuraFrost Aluminium
Glanstal: 5
Kvalité: Basmaterial 8111 H41
Bearbetningstemperatur: +5 grader till +80 grader
Coilbredder: 610 alternativt 1250
Tjocklek: 0,8 mm