Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Lindab främjar lokala talanger i Båstad med nytt innovationspris

PressmeddelandeFEB 11, 2020 12:54 CET

Det nyinstiftade priset delas för första gången ut i samband med Näringslivsfesten i maj som anordnas av Båstad Turism och Näringsliv. Nomineringarna är öppna för alla branscher och vem som helst kan bli utsedd till årets vinnare.
– Vi vill uppmuntra de verksamheter och människor som finns i kommunen och sätta dem i rampljuset. Det ska bli mycket spännande att se vad för dolda förmågor vi har i Båstad, säger Bengt Andersson, Strategisk Affärsutveckling på Lindab.

Priset delas ut till ett företag, en person eller en organisation med koppling till Båstad. Det ska gå till en produkt eller tjänst som är både innovativ och hållbar och kan användas i praktiken och ge samhällsekonomisk nytta. I priset ingår ett stipendium på 25 000 kronor och vinnaren väljs ut av en jury med representanter från Lindab.
​– Vi vill skapa möjligheter för innovativa tankar och att nya förslag kommer upp till ytan. Priset har även ett större hållbarhetsperspektiv som berör samhället i stort, eftersom de produkter eller tjänster som nomineras och vinner kan få uppmärksamhet och i slutändan göra skillnad, säger Bengt Andersson.

Vinnare koras under Näringslivsfesten
Den sjunde maj går Näringslivsfesten 2020 av stapeln i Norrviken. Eventet är en del av Båstad Näringslivsdag och har drivits av Båstad Turism och Näringsliv i flera år. Dagen finns för att personer från det lokala näringslivet ska få ett forum att träffas och knyta kontakter. Under kvällen delas ett antal priser ut till olika personer och verksamheter, ett av dem det nyinstiftade Lindabs Innovationspris.
​​– Vi är mycket glada över Lindabs initiativ till Årets Innovation. Det är ett generöst pris som bidrar till att uppmuntra utveckling och nya idéer. Det medverkar även till att göra Båstads kommun till en spännande plats att verka på, säger Karin Bengtsson, vd på Båstad Turism och Näringsliv

​​​Ska bli årligt pris
Idéen till priset kom för ungefär ett år sedan när Lindab deltog under Näringslivsdagen. De ville skapa något med fokus på innovation med koppling till Båstad, som kunde visa upp idéer från alla delar av lokalsamhället. Lindab har som ambition att innovationspriset ska bli en återkommande utmärkelse som delas ut årligen.
​– Jag ser fram emot att gå igenom nomineringarna för att se vilka innovativa talanger som finns här i kommunen. Vanligtvis är man så fokuserad på de frågor som rör ens egen bransch så det ska bli riktigt spännande att få se vad som finns utanför den. Dessutom blir priset en möjlighet att visa upp att Båstad är så mycket mer än tennis och turism, att vi har ett rikt näringsliv med mycket verksamhet, avslutar Bengt Andersson.


Så fungerar nomineringsprocessen:

  • Lindabs Innovationspris är ett pris som delas ut till ett företag, individ eller organisation med koppling till Båstad, som kan visa på en innovativ och hållbar produkt eller tjänst, med kommersiell och/eller samhällsekonomisk potential som kan omsättas i praktiken.
  • Förslag till nomineringar skickas senast den 31 mars, 2020 till lindabinnovationspris@lindab.com med kontaktinformation till nominerat företag/organisation/individ, samt en kort beskrivning av produkt/tjänst som motiv till nomineringen.
  • En jury bestående av representanter från Lindab-koncernen kommer att utvärdera de inkomna nomineringarna och utse en vinnare på Båstad Näringslivsdag.
  • Anställda inom Lindab koncernen kan ej nomineras till priset men får självfallet nominera till priset enligt ovan.