Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Sandwichpaneler från Lindab - Isolerade byggelement i tunnplåt med kärna av stenull

Vill du ha en fastighet med tilltalande yttre utan att behöva göra avkall på energihushållning, ljudisolering och brandsäkerhet? Lindab sandwichpaneler är en serie isolerade byggelement för ytterväggar, innerväggar och innertak. Våra byggelement är tillverkade i tunnplåt med en kärna av stenull eller polyuretan (skum). De svensktillverkade paneler utförs i Matt High-Build-Polyester-belagd stålplåt som klarar korrosionsklass C4 och har hög UV-beständighet.

Prefabricerade eller skräddarsydda

Lindabs sandwichpaneler är prefabricerade eller skräddarsydda byggkomponenter som garanterar hög kvalitet och låga kostnader. Här ser du våra paneler på Rustas centrallager i Norrköping.

Välj rätt panel med vår guide

Hitta den rätta panelen för ditt projekt. Med Sandwich Panel Selector får du ut det du behöver veta för att välja rätt väggpanel. T.ex. dimensioneringsvärden, klimatpåverkan (GWP), brandegenskaper och u-värden. Dessutom kan du välja olika profiler och kulörer och få dem visualiserade.

 

 

Designalternativ

Ett brett urval av ytmönster och kulörer ger dig möjlighet att skapa en fasad som passar dina krav och önskemål. Här på ICA Maxi i Gnista har man exempelvis gått på en mix av matta och blanka paneler som tillsammans skapar en levande fasad.

Två olika panelkärnor

Lindabs svensktillverkade mineralullspaneler är tillverkade i tunnplåt med en kärna av stenull för högsta brandsäkerhet. Vi kan även erbjuda PIR-paneler.

Ett brett urval av paneltyper

Renoveringspanel

Snygga upp din befintliga fasad och energiförbättra samtidigt din byggnad. Finns i samma färger och mönster som våra vanliga paneler i mineralull.
Sandwichpanel med eldflammor

Brandvägg EI120-M

Lindabs brandvägg används för att brandsektionera byggnader. För sådana väggar ställs högre krav än för brandcellsavskiljande väggar. Tilläggsbeteckning -M innebär att väggen klarar av att motstå stötar från tunga föremål som välter mot väggen under brandförloppet.

Panelvägg för explosionslast

Lindab har tillsammans med Norconsult, som är sakkunniga i explosionsteknik, jobbat fram ett koncept där sandwichpaneler kopplas samman på ett sätt som medger stora energiupptagande deformationer. Eftersom sandwichpaneler, med tunnplåt och stenull, är förhållandevis mjuka och energiupptagande, kan detta utnyttjas för att dämpa energin från en explosion och skydda både människor och byggnader. Den nya tekniken har bland annat används på ett nybyggt p-hus i Skövde på uppdrag av NCC.

GreenCoat® Partner

GreenCoat® är ett varumärke från SSAB för innovativa och miljövänliga färgbelagda stållösningar för tak, fasader och regnvattensystem. Lindab är en av SSAB utsedd officiell partner till varumärket GreenCoat® och dess produkter. Lindabs sandwichpaneler kan levereras med GreenCoat® färgbelagt stål.

Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.