Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Choose languge
Logga in

Rusta centrallager

​Trygg teknisk support och goda långsiktiga relationer vägde tungt när Nifab valde Lindab som leverantör av tak-, ytter- och innerväggslösningar till Rustas centrallager utanför Norrköping. ”Vi är mycket nöjda med byggnadens fasader i silver och antracit, kompletterat med vår egen gula touch. Liksom med ett mycket bra och väl genomfört projekt i samarbete med Nifab och Lindab”,  säger Magnus Hallin, Rusta.

Strax nordost om Norrköping och inte långt från Bråvikens vatten, reser sig varuhuskedjan Rustas silverglänsande centrallager med en total lageryta på ca 72.000 m2, motsvarande sisådär tio fotbollsplaner. En vandring runt hela komplexet tar sin lilla tid, men när man gått förbi alla 130 in- och utlastningsportar så förstår man att när lagret under 2016 körs på full kapacitet är det inget problem att hantera 30 container och 110 lastbilar per dag.

"Vi har en lång, positiv erfarenhet av Lindab och deras lösningar." 

Fredrik Sandberg, Nifab

”Med vårt nya centrallager här i Norrköping har vi fått ett modernt, effektivt och högteknologiskt logistikcenter”, säger Magnus Hallin, logistikchef på Rusta. ”Genom detta stärker vi ytterligare vår konkurrenskraft genom betydligt bättre leveranskapacitet till våra befintliga varuhus, samtidigt som vi fått resurser för vår fortsatta, kraftfulla expansion.” Rusta har funnits på den svenska marknaden över 30 år.

 


"Vi fick Lindableveranser varje vecka under den mest intensiva byggnadstiden och allt flöt verkligen på precis som det skulle."

Fredrik Sandberg, Nifab

Byggnadens ytterväggar består av 200 mm tjock sandwichpanel med stenullsisolering i färgerna silver och antracit, innerväggarna består av 100 mm tjock sandwichpanel i längder på ca 13 m. När det gäller taket och den bärplåt LPH130 som syns i hela byggnadens undertak så levererade Lindab extremt långa plåtlängder på hela 14,9 m. Till projektet levererade Lindab också ca 50 olika montageritningar och bygghandlingar. Dessutom är all infästning levererad från Lindabs koncernbolag Unite.

”Vi fick Lindableveranser från Luleå och Förslöv varje vecka under den mest intensiva byggnadstiden och allt flöt verkligen på precis som det skulle – sandwichpaneler från Luleå och bärplåt från Förslöv och bra, trygg support från båda håll”, avslutar Fredrik Sandberg. Nifab påbörjade sin entreprenad i september 2014 och har som mest haft ett 40-tal man på plats.