Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

DCV på rumsnivå - Möt kraven, få kontroll och erhåll fördelarna

Behovsstyrd ventilation är Lindabs expertis. Vi har i länge varit en av marknadsledarna inom DCV, både vad gäller produkter, skalbarhet och service. Att använda varje watt på bästa möjliga sätt har aldrig varit viktigare och när du väl tar kontroll över varje rum och ventilerar efter behov kommer du att nå det målet och även få flera andra fördelar på vägen. Vårt uppdrag är att leverera det du behöver, erbjuda dig ett brett utbud av produkter och alternativ, och se till att du kan förbli kompatibel oavsett om du väljer en liten, medel- eller fullskalig installation. Utöver det har du alltid tillgång till gratis service och support.

Är du redo att möta kraven på smart ventilation?

Kraftfulla komponenter

För att kunna behovsstyra ventilationen behöver du komponenter av hög kvalitet. Lindab erbjuder dig ett förstklassigt produktsortiment.

  • DCV ONE baserad på MBV-anslutningsbox med integrerad volymflödesregulator är en nyckelkomponent i ett DCV-system.
  • De aktiva kylbafflarna för extra kylbehov säkerställer överlägsen luftspridning och låg dragrisk.
  • FTCU är den ultimata frånluftsregulatorn som levererar ultraljudsmätning som är opåverkad av damm och andra partiklar.
  • Tillsammans med rumsregulatorn Regula Combi kan du styra inomhusklimatet genom att reglera temperatur, CO2-nivåer och luftfuktighet – allt efter närvaro. Styr både ventilation, kyla och värme från samma styrenhet.

Komplett reglersystem på rumsnivå

Med din föredragna Lindab ventilationsenhet, de valda sensorerna och vår rumsregulator Regula Combi har du allt du behöver för att få ett hälsosammare och mer kostnadseffektivt inneklimat.

Fördelar med behovsstyrd ventilation (DCV)

DCV på rumsnivå ger dig

  • Energin används endast där det behövs
  • Inneklimatkontroll på CO2 eller närvaro
  • Förprogrammerat inomhusklimat
  • Anslutning till Pascal System Management och andra system

DCV One

Lindab har DCV-erbjudanden för både nybyggnation och renovering. För båda typerna är DCV ONE ett bra val. DCV ONE kombinerar flera komponenter i en enhet. Den klarar både flödesreglering med MBV, luftdiffusion med LCP, rumsreglering med Regula Combi och har inbyggda givare i don. Du kan till och med lägga till ställdon för att styra radiatoruppvärmningen.

Så i princip innehåller den allt som behövs för att ta hand om inomhusklimatet i varje rum. Lägg till Pascal System Management och du får en centraliserad accesspunkt och full kontroll över ditt inomhusklimat.

Gör det hållbart

Håll nere din energiförbrukning, behåll material och komponenter för återanvändning och håll din personal frisk och nöjd med ett bättre inomhusklimat.

Vill du ha full kontroll?

Behovsstyrd ventilation i alla rum fungerar som den starka grunden – lägg till Lindab Pascal System Management så får du full kontroll över ventilationssystemet i din byggnad. Pascal System Management kopplar ihop alla Lindabs ventilationskomponenter i din byggnad och kommer med en intuitiv översikt och gränssnitt.

Designa ditt behovsstyrda ventilationssystem

Välj produkterna för att konfigurera en DCV-systemlösning som uppfyller byggnadens krav med hjälp av vårt produktvals- och simuleringsprogram, LindQST.

Kontaktperson hos Lindab

Vill du ha mer information?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.

>> Pascal System Management
>> DCV One
>> Teknisk dokumentation