Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in
  • 1 DCV One - Den smarta ventilationen
  • 2 null

Ett smart ventilationssystem

Ett behovsstyrt ventilationssystem (DCV) är en smart ventilation baserat på variabelt luftflöde och olika parametrar för inomhusklimatet. Systemet löser två av de största ventilationsutmaningarna: att förbättra inomhusklimatet och minska energiförbrukningen.

Ett DCV-system kräver i allmänhet att man använder flera olika separata komponenter för att det ska fungera. Med DCV One är alla komponenter integrerade i en enhet, förberedda för framtida förändringar - vilket gör den perfekt för den snabbt föränderliga värld vi lever i idag. Med detta smarta ventilationssystem kommer du uppleva flera värdefulla fördelar.

En enhet

Lindab DCV ONE - en komplett rumsenhet. Genom att samla flera komponenter i en enhet kan vi lova kortare installationstider och lägre kostnader. Du får en mer flexibel och långvarig ventilationsinstallation. Med DCV ONE får du en VAV-plenumlåda, integrerad rumsregulator, luftdon med integrerad sensor och den kommer förkopplad från fabrik.

En installation

När nya krav uppstår kan du enkelt ändra designen utan att få extra installationskostnader. Du behöver inte tänka på sensorer, kanalarbete eller rumsregulatorer när du bygger om din kontorsmiljö.

 

 

En åtkomstpunkt

För full kontroll kan du lägga till Lindab Pascal System Management och Pascal Operate. Detta ger dig en centraliserad åtkomstpunkt och full kontroll över ditt ventilationssystem.

En planet

Den största utmaningen för en hållbar framtid är att använda de resurser vi har till förfogande på ett bättre sätt. Med ett DCV-system från Lindab stöder du världens hållbarhetsmål och bidrar till låg energiförbrukning. Du kan spara upp till 80% fläktenergi med DCV jämfört med traditionell CAV. När man ser det ur perspektivet att 30% av energiförbrukningen i byggnaden kommer från ventilationen gör det en stor skillnad för ett bättre klimat.

En leverantör

Lindab tillhandahåller ett system där alla delar passar och fungerar tillsammans - från kanaler till luftflöden, driftsättning och hantering av ditt system. Dessutom testas, certifieras och klassificeras alla produkter till högsta standard - så att du kan känna dig trygg i ditt val.
Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.