Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Beläggningar som håller

GreenCoat Pro BT

GreenCoat Pro BT (BT står för Biobaserad Teknologi) är en relativt ny generation lackerad stålplåt utvecklad av SSAB. Konceptet är patenterat för organisk ytbeläggning. En betydande del av de konventionella lösningsmedlen har ersatts med förnybara lösningsmedel som framställs av naturliga oljor, oftast svensk rapsolja. Ur miljösynpunkt är GreenCoat Pro BT fördelaktigt och leder till mindre belastning av koldioxid på vår atmosfär. Beläggningen är dessutom den enda kromatfria produkten som är utvecklad för nordiska förhållanden. GreenCoat Pro BT beläggningen finns både med vanlig glans och i matt.

GreenCoat® är ett av SSAB registrerat varumärke.

Läs mer om GreenCoat® här.

DuraFrost

Lindab Durafrost på stålplåt är en GreenCoat Pural BT matt som är en äkta GreenCoat BT-beläggning med en exklusiv och glittrigt strukturerad yta, som är extremt reptålig. Den ger en väldigt attraktiv slutfinish på tak och har samma miljöfördelar som GreenCoat Pro BT.

Lindab Durafrost på aluminium är en matt polyuretan som är extremt reptålig. Den har även en exklusiv och glittrig yta trots sin matthet.

Läs mer om DuraFrost här.

PVDF

PVDF är lackernas rolls royce gällande glans- och kulörhållning. PVDF är samma sak som PVF2 och Lindab erbjuder denna på aluminium, PX12AL.

HBP/HBPM

HBP/HBPM står för High Build Polyester (glans 40) respektive High Build Polyester Matt (glans 10) och är Lindabs kvalitativa beläggning för tak och väggplåt och även den beläggning vi erbjuder i takavvattning. Ingredienser tillsatta i färgen ger den väldigt bra glans- och kulörbeständighet. HBP/HBPM är en polyesterbaserad beläggning med unika tillsatser som ger en hård och reptålig strukturerad yta.

Polyester 25 (PE25)

Polyester är ett välanvänt och ekonomiskt färgsystem med goda egenskaper för glans och kulörhållning. Beläggningen utgörs av två skikt med en total tjocklek på 25 µm och är anpassat för profiler på tak och fasad.

Vi tänker mer färg

Med ett brett kulörbibliotek ger vi dig förutsättningarna för att sätta färg på tillvaron. Ta en titt i vår kulörpalett eller beställ ett kulörprov.