Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Scandic Crown

Lindabs hotellapparat Munio, en kylbaffellösning speciellt utvecklad för hotell, blev lösningen på Scandic Crown i Göteborg i samband med en genomgripande renovering av 130 hotellrum. Alla material, all inredning, samt varje rums inneklimatsystem har bytts ut och endast själva planlösningen har bibehållits. Idag är hotellets samtliga rum utrustade med aktiva kylbafflar.

”Vi ser Munio som en helt suverän hotellösning – kompakt, effektiv, fullt integrerbar och med enkelt underhåll”

- Thomas Skarland, Fastighetsansvarig Scandic Crown. 

 

Läs mer om våra produkter för ventilation här.

Ett gästanpassat rumsklimat

Hotellet har nu innertaksmonterade Lindab Munio-kylbafflar och kylning via fjärrkyla samt konventionell rumsuppvärmning genom radiatorer. Hela inneklimatet styrs centralt från ett teknikrum bakom receptionen och ger precis de möjligheter till klimatkomfort och anpassning som man vill erbjuda sina gäster. Med systemet kan Scandic Crown styra temperaturen i varje enskilt rum och anpassa inneklimatet efter gästens önskemål.

Individuell justering

– Det innebär att vi kan ställa rumstemperaturen via receptionen i samband med gästens incheckning. Därefter kan naturligtvis gästen själv anpassa temperaturen genom den ställbara givaren i rummet. Systemet med Munio hotellbafflar som vi centralt kan övervaka och styra tror vi mycket starkt på, berättar Thomas Skarland.

Smidig hotellösning

Munio är väl anpassat till det typiska takmontaget i ett hotellrums halldel. Lösningen har även anpassats för hotellets takmått och gör integrationen diskret i de 130 ombyggda rummen. För att rengöra kylbaffeln behöver man bara öppna gallerlåset. På så sätt är hela baffeln tillgänglig för snabb och enkel rengöring.

Uppkopplat system

Lindab har även levererat styrsystemet till rummens radiatorer, vilket innebär att man genom bafflarnas och radiatorernas DUC:ar (nätverksinterface) kan styra varje kyl- och uppvärmningsenhet individuellt. På så sätt kan man anpassa alla rummens individuella rumsklimat utan att besöka det enskilda rummet.

”Att ha ett kylsystem utan rörliga delar som dessutom kan rengöras på någon minut är betydelsefulla fördelar när det handlar om 130 enheter.”

- Thomas Skarland, Scandic Crown. 

Använda produkter

Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.