Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in

Sommarkampanj på nya TEKNOsim 6.0 - testa fritt året ut. Dimensionera och simulera det termiska inneklimatet.

NyhetJUN 01, 2021 10:52 CET
Ladda ner TEKNOsim i sommar och använd fritt året ut.

Lindabs programvara TEKNOsim är ett snabbt och lättanvänt program för dimensionering och simulering av det termiska inneklimatet. TEKNOsim är fabrikantoberoende och programmet kan användas i alla led från planering till projektering. Den nya versionen 6.0, har en mängd nyheter och kan exempelvis importera hela byggnader direkt från Revit och MagiCAD. Nu erbjuder Lindab en gratis testperiod året ut om du laddar ner programmet mellan den 1 juni till och med 31 augusti.

TEKNOsim kan användas för att beräkna kyl- och värmeeffekter i byggnader över hela världen, samt beräkna PPD-index och årlig energianvändning för värme och kyla. Programvaran är enkel att använda och det finns en mängd förprogrammerade konstruktioner för väggar, fönster, tak och golv samtidigt som du kan skapa egna konstruktioner.

– Oavsett om du är konstruktör, installatör, fastighetsägare eller bara är nyfiken, kan du snabbt och enkelt beräkna såväl värme som kylbehov utifrån byggnadens egenskaper och geografiska placering, säger Dag Wallin, Affärsutvecklare Ventilation på Lindab Sverige.

    Programmet bygger på lång erfarenhet av databaserad klimatsimulering och tar hänsyn till alla betydelsefulla parametrar som påverkar inomhusklimatet. Programmet är verifierat av både Chalmers Industriteknik och Lunds Tekniska Högskola.

    Vanligtvis har programmet en 14-dagars gratis testperiod, och därefter behöver användaren köpa en licens för att fortsätta använda TEKNOsim. Den som laddar ner programmet mellan 1 juni till och med 31 augusti 2021, får däremot möjligheten att använda TEKNOsim gratis året ut.

    – Det intuitiva och användarvänliga gränssnittet gör TEKNOsim 6.0 till ett både kraftfullt och enkelt verktyg. En stor fördel med TEKNOsim är att det inte bara riktar sig till ett fåtal ”experter”. Vi vill att alla som jobbar med projektering skall kunna få tillgång till ett bra klimatsimuleringsprogram som förenklar det dagliga arbetet, avslutar Dag.

      Ladda ner TEKNOsim här.