Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Tilluftsbafflar

Tilluftsbaffelsystem arbetar med låga luftflöden. Kylbehovet distribueras med vatten till tilluftsbaffelns batteri där tilluft och befintlig rumsluft blandas. Tilluftsbafflar kan användas för både effektiv uppvärmning, nedkylning och ventilation för rum med stora värmelaster.

Så fungerar det

Våra olika tilluftsbafflar har alla sina unika egenskaper, den gemensamma nämnaren är att de arbetar med låga luftflöden vilket ger ett helt dragfritt inneklimat. Bafflarna är kopplade till vattensystemet och vatten förs till tilluftsbaffelns batteri för att kyla (eller värma) och tillföra tilluft som blandas med luft som sedan tidigare finns i rummet. Temperaturen kan justeras både rumsvis eller för större zoner och ger en stor flexibilitet.

Låg bygghöjd

Tilluftsbafflar ger en lägre bygghöjd för hela installationen då luftflödet är lägre och på så sätt kan använda mindre kanaldimensioner. Vilket både sparar på utrymme, men även på materialåtgång. På bilden ser du Premum, en av våra tilluftsbafflar.

Varför använda tilluftsbafflar?

  • Dragfritt inneklimat pga låg lufthastighet
  • Flexibel reglering av temperaturen - rumsvis eller för större zoner
  • Låg bygghöjd för installation
  • Möjlighet att även tillgodose värmebehov
  • Möjlighet till integrerad belysning i kylbafflar

Integrerad belysning

Med våra tilluftsbafflar finns även möjligheten att integrera belysningen. På så sätt slipper du ta upp onödigt utrymme för belysningsarmatur och kan fokusera på att både ha ett hälsosamt inneklimat och ljusmiljö på en och samma gång. En både smart och snygg lösning.

 

 

En lysande lösning för DSV

Till DSV-koncernens huvudkontor i Hedehusene, strax utanför Köpenhamn, har Lindab levererat en komplett inneklimat- och ventilationslösning. Ett av de föreskrivna kraven var kylbafflar med inbyggd LED-belysning.
Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.