Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

DSV i Hedehusene

DSV är en global leverantör av transport- och logistiktjänster med ca 22 000 anställda och egna kontor i över 75 länder. Till koncernens huvudkontor i Hedehusene, strax utanför Köpenhamn, har Lindab levererat en komplett inneklimat- och ventilationslösning. Ett av de föreskrivna kraven var kylbafflar med inbyggd LED-belysning. 

Leveransen till DSV:s huvudkontor är tydligt ett exempel på att funktion, estetik och hög kvalitet går att förena i ett modernt och energisnålt inneklimatsystem.

”Här levererade Lindab en utmärkt lösning som både arkitekt och beställare är mycket nöjda med.”

- Susanne Brumé Haacks, anläggningschef på ventilationsinstallatören JT3 Klima

Kylbaffel med inbyggd LED-belysning

När man närmar sig huvudkontorets 16 000 m2 stora byggnad, slås man av de mjuka, rena linjer som PLH Arkitekter formgivit och ritat för DSV. När du kliver in i byggnaden möts du av det vackra ljuset från det väldiga glastaket. Härifrån syns också många av de Premumkylbafflar som Lindab levererat och som försetts med specialdesignade LED-armaturer, också de med ett mjukt, rundat formspråk

Omfattande leverans

Leveransen bestod av 350 st Premum kylbafflar, specialanpassade för LED-belysning från Philips, 160 st LCP-don med tillhörande MBBV-låda, 50 VRU variabla flödesspjäll samt 200 tilluftsgaller. I tillägg till dessa inneklimatprodukter har också det kompletta kanalsystemet för hela byggnaden, med kanaler, detaljer, ljuddämpare m.m., levererats av Lindab. ”Att Lindab kunde anpassa sin Premumbaffel till den armatur Philips tillverkade var utan tvekan betydelsefullt”, säger Susanne Brumé Haacks.

Låg energiförbrukning

De 350 Premumbafflarna är placerade i de öppna kontorslandskapen och i gemensamhetsutrymmen, medan LCP-donen och MBBV-lådorna dels placerats i den stora ljusa matsalen på bottenvåningen, dels i små och stora konferensrum och då med temperatur- och CO2-styrda VAV-system. Hela byggnaden har en låg energiförbrukning och klassificeras som ett lågenergihus. Byggnadens system är också anpassade för ev. framtida inkoppling av solpaneler på taket.

"Lindab har, i vanlig ordning, levererat rätt produkter i rätt tid, givit oss snabb och effektiv support och ställt upp för oss under hela projektets gång!"

- Susanne Brumé Haacks, anläggningschef på ventilationsinstallatören JT3 Klima

 

Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.