Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Ventilation i villor och hus

Med en ventilationsanläggning blir inomhusluften löpande utbytt mot filtrerad, frisk och ren luft. Använder du dig dessutom av värmeåtervinning (FTX-system) kan du spara upp till 80 % av energin som går åt till att värma upp luften i din bostad.

FTX-system

Ett FTX-system (Från- och tilluftsventilation med energiåtervinning) säkerställer inte bara ett hälsosamt inneklimat för din bostad, det sänker även din energiförbrukning. FTX-systemet tar tillvara på den uppvärmda luften, använder den för att värma upp den nya luften, och för sedan den tillbaka in i huset som frisk, ren och uppvärmd luft. Du spar både på miljön och pengarna. Detta genom att din bostad inte behöver värma upp ny kall luft hela tiden. Det hela görs genom ett värmeåtervinningsaggregat. Du behöver inte heller oroa dig för oväsen från ventilationssystemet då de effektiva ljuddämparna gör sitt för att hålla ljudnivån nere.

F-system

Många svenska villor byggdes förr med ett självdragssystem som fick luften att cirkulera av egen kraft. Men i takt med att villornas täthet har ökat innebär det också att självdraget blir otillräckligt och man måste försäkra sig om ett bra luftflöde och ett sunt inomhusklimat. Ett F-system (Frånluftssystem) löser det här problemet genom att frånluften sugs ut med hjälp av en takfläkt och ett frånluftsdon. På så sätt försvinner den gamla dåliga luften och den nya tillkommer via vädringsfönster eller ventiler i ytterväggen.

Vikten av ett hälsosamt inneklimat

Se hur Johannes i Danmark fick hjälp mot sin allergi genom ventilation från Lindab och även sparar pengar på köpet.

En stilren till-och frånluftsventil

Låt dina luftdon smälta in helt i omgivning eller bli en häftig detalj som sticker ut, du bestämmer själv med Lindab Airy. På köpet får du marknadens bästa ljudvärden.

Integrerat kanalsystem

Lindab Indomo är ett produktsystem som är lämplig för integration eller ingjutning i bostadshus. I lösningen ansluts enskilda kanaler från varje donlåda till fördelnings-/samlingslådan som i sin tur ansluts till lokalt eller centralt luftbehandlingsaggregat.
Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.