Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Indomo - Integrerat kanalsystem för bostadshus

Ventilationslösningen InDomo är ett komplett kanalsystem som är utformat för integration i hemmets konstruktion. InDomo kan användas i flervåningshus, radhus och som villaventilation i fristående hus.

Radiellt system

Den radiella dragningen innebär att enskilda kanaler från varje till-och frånluftsdon ansluts till fördelnings-/samlingslådor som i sin tur ansluts till lokalt eller centralt luftbehandlingsaggregat. På så vis elimineras risken för korskontaminering och bullerspridning.

Passar överallt

Produkterna har gjorts så små som möjligt för montering i antingen golv, vägg eller innertak och fördelnings-/samlingslådor finns i många olika konfigurationer. De radiella kanaldragningarna innebär även akustisk separation som minimerar överhörning mellan olika rum.

Kanaler

Eftersom InDomo-systemet kräver minimalt med utrymme kan kanalerna dras i utrymmen och plattbärlag där de inte utgör något hinder för andra installationer eller kräver uppklippning och återställning av underameringen. De semiflexibla kanalerna är formstarka och fördelningen av luft med fler kanaler till varje rum reducerar hastigheten och minskar därmed trycktappet. Systemet passar för både spiralfalsade stålkanaler och halvflexibla kanaler.

Tätt och lätt

Alla anslutningar har speciella Lindab Safe-tätningarna som uppfyller de allra striktaste kraven på lufttäthet, täthetsklass D. De har även en Smart Lock-funktion med tryck-och klick-funktion som ger en problemfri och smidig installation. Installationstiden kan på så vis förkortas med upp till 66% jämfört med traditionella kanaldragningar.

Broschyr och produkter

Lär dig mer om Indomo i vår broschyr och på dess produktsida.
Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.