Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Lösningar för lägenheter

Med Lindab som din partner för bostadsventilation kan du bygga tätt och ventilera rätt. Vi erbjuder kompletta lösningar enligt krav och efter dina behov.

 

 

Olika typer av ventilationssystem

FTX-system

FTX-system innebär mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning. Genom ett värmeåtervinningsaggregat tar du tillvara på frånluftens värme och för över den till tilluften. På så sätt spar du energi genom lägre uppvärmning på grund av den förvärmda luften. Den här lösningen rekommenderar vi på Lindab.

F-system

Mekanisk frånluftsventilation med takfläkt. Tilluften tas in via vädringsfönster eller via ventiler i ytterväggen. Frånluften suger du, med hjälp av en fläkt, ut via frånluftsdon. Frånluftsflödet blir stabilt och kontrollerat, samt oberoende av utetemperatur och vindförhållanden. Kan även kombineras med en frånluftsvärmepump.

Integrerat kanalsystem

Lindab Indomo är ett produktsystem som är lämplig för integration eller ingjutning i bostadshus. I lösningen ansluts enskilda kanaler från varje donlåda till fördelnings-/samlingslådan som i sin tur ansluts till lokalt eller centralt luftbehandlingsaggregat.

En stilren till-och frånluftsventil

Låt dina luftdon smälta in helt i omgivning eller bli en häftig detalj som sticker ut, du bestämmer själv med Lindab Airy. På köpet får du marknadens bästa ljudvärden.
Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.