Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in
placeholder loading video

Taksäkerhet

Få ställen är så utsatta för vädrets makter som taket. Ändå är det en vanlig arbetsplats för många yrkesmän. Plåtslagare, sotare och fastighetsskötare klättar upp och utför olika arbetsuppgifter på tak varje dag – i regn, snö och blåst. Därför är det av yttersta vikt att taket är en så säker plats som möjligt med alla de komponenter som krävs.

CE-märkning och test av taksäkerhetsprodukter

Boverket genomför kontroller hos tillverkare och distributörer av taksäkerhet i Sverige på alla CE-märkta produkter. Alla Lindabs CE-märkta produkter inom taksäkerhet är testade och godkända av Boverket.

Vilka krav finns det?

Det finns en hel del lagar och regler när det kommer till taksäkerhet. Du kan läsa mer om dessa i vår broschyr om Taksäkerhetskrav enligt Boverkets byggregler, där du på ett enkelt sätt kan få en översikt över vad som krävs beroende på olika höjder och lösningar.

 

 

Lösningar för alla taktyper

Med Lindabs taksäkerhetssystem får du individuella lösningar och komponenter som inte bara tillhandahåller det bästa skyddet. Det går dessutom att använda på många olika slags tak. Välj mellan varmförzinkat eller lackerat. De många olika nyanserna ger dig möjlighet att skapa ett snyggt helhetsintryck.

Välja rätt produkt

Med hjälp av vår taksäkerhetskonfigurator kan du ta fram en specifikation på vilka produkter du behöver för din lösning. Eller om du hellre föredrar att prata med en av oss på Lindab är du varmt välkommen att kontakta oss.

 

 

Utbildade företag i taksäkerhet

Vi utbildar och certifierar kunder för våra taksäkerhetsprodukter. Utbildningen går bland annat igenom Lindabs taksäkerhetsprodukter, montering, regler och lagar.

Informationsskylt

Om du har installerat Lindabs taksäkerhet finns det krav på att ha en informationsskylt där man kan få mer info om taksäkerhetsprodukterna, vilket datum det är monterat och vilket datum det är besiktigat. Finns som beställningsvara hos oss i samband med din order av taksäkerhet. Tillverkad i plast och placeras där man stiger upp till taket.
Kontaktperson hos Lindab

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.