Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Sjöbefälsskolan - VINN Group

I samband med en omfattande renovering av det göteborgska landmärket Sjöbefälsskolan, beläget högst upp på Kvarnbergets topp och med milsvid utsikt över hela staden och dess inlopp, så har nyinflyttade hyresgästen Vinngroup fått ett inneklimat att trivas med. Till byggnadens ventilationssystem har LH Ventteknik valt kanalsystem och inneklimatlösningar från Lindab med Premax- och Professor-kylbafflar, dysdon DCS och Regula Combi-styrsystem.

”Också under riktigt varma dagar har systemet fungerat fint, och vi har inte känt några besvär. Idag är alla nöjda, och det är ju skönt eftersom innetemperaturen brukar vara en sak som alla har skilda uppfattningar om.”

- Ivar Frischer, Designchef på Yovinn och en av hyresgästerna

Smidiga anpassningar

”Efter Vinngroups inflyttning, som skedde successivt under våren/sommaren 2015, gjorde tillkommande glaspartier och viss ökad rumsbelastning att vissa justeringar blev nödvändiga. Vi drog fram lite extra tilluft, samt kompletterade kylsystemet med några bafflar, och efter det fick vi givetvis se över delar av systemets injustering och styrning, men det gick enkelt med hjälp av Regulasystemet”, säger Staffan Wramdemark, projektledare på LH Ventteknik.

Viktigt med trivsamt inneklimat

När vi träffar Ivar Frischer, som har kontorsplats i byggnaden, har han precis kommit från ett kundmöte hos ett stort, ledande företag. ”Jämför man deras och vårt inneklimat, så var det stor skillnad, och att sitta i deras konferensrum var inte kul! Det visar verkligen att god ventilation och trivsam temperatur är en viktig miljöfaktor för produktivt, kreativt och kul arbete. Just därför är vi glada över det behagliga och trivsamma inneklimat vi har här på Vinngroup!”

Styrkan i en leverantör

LH Ventteknik påbörjade sina kanal- och inneklimatinstallationer i september 2014 och blev helt klara i mars 2015. ”Vi har valt att i ökande grad köpa såväl kanalsystem som don och inneklimatsystem från Lindab. Att ha en enda leverantör för hela ventilationstekniken förenklar utan tvekan tillvaron för oss, och vi blir också inkörda på samma typ av system och produkter. Då går det snabbare och enklare att montera, och dessutom ger Lindabs goda tekniska support oss extra flyt”, avslutar Staffan Wramdemark.