Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Malmö Live

Malmö Live är stadens och södra Sveriges nya konsert- och kongresscentrum komplett med eget hotell på 25 våningar. Det var också landets dåvarande andra största byggplats och med en mycket central placering, nästan mitt i Sveriges tredje största stad, ställer det krav på effektiva och säkra leveranslösningar. Lindab levererade ett mycket omfattande cirkulärt kanalsystem med detaljer och inte minst ljuddämpare.

”Eftersom vi uteslutande använder oss av tidslossning så måste leveranserna komma vid exakt rätt tidpunkt."

- Niclas Håkansson, projektledare på Skanska Inneklimat

Problemfria leveranser

”Vi har jobbat med installationerna sedan maj 2013 och fått mer än en full lastbil i veckan från Lindab. Detta säger ju också en del om omfattningen, men framför allt om Lindabs leveranssäkerhet. Inte en enda leverans av dessa drygt 100 fabriksleveranser har missats – allt har kommit precis som utlovat. Jo, vid ett tillfälle så fick vi vänta, men det var stormen Svens fel, en trist historia som stängde ned hela bygget,” säger Magnus Paulsson, ledande montör på Skanska Inneklimat.

Stort bygge

Att det är en stor byggarbetsplats förstår man efter lite sifferexercis. Projektyta 90 000 m2, d.v.s. motsvarande 13 fotbollsplaner. Konserthus med 1 600 sittplatser, kongresshall med 1 500 publikplatser plus den s.k. flexibla salen med ytterligare 350 platser, samt 447 hotellrum och 157 nya lägenheter. Lägg till det två restauranger med en spännande och attraktiv interiör och exteriör så förstår man att Malmö Live går utanpå det mesta.

Höga ljudkrav

Mycket höga krav har ställts på ljuddämpning och akustik för konsertsalen. Den bildar en helt avdämpad och avvibrerad konstruktion som vilar på gummidämpade pelare. ”Det gör att Malmö Symfoniorkester kan framföra sin musik helt ostört och oberoende av om det i Flexibla salen intill pågår en rockkonsert för fullt”, förklarar Niclas Håkansson vidare. ”Det innebär långsamma luftflöden i konsertsalens till- och frånluftskanaler och mängder av inkopplade ljuddämpare från Lindab. Här har inget lämnats åt slumpen.”

Omfattande leverans

Leveranserna till Malmö Live omfattar alla cirkulära kanaler i dimensionerna 300-1 250 mm, inklusive detaljer och ljuddämpare. Dessutom har Lindab även levererat TRP-högprofil till Lödde Plåt för byggnadernas tak. ”När det gäller själva montaget så vill killarna inte jobba med annat än Lindab Safe. Den kvalitet, leveransservice samt ordning och reda man dessutom ger oss, gör att vi inte ser några som helst skäl att titta åt andra håll. Sedan lyssnar Lindab på oss, en mycket viktig aspekt när man skall bygga långsiktiga relationer,” avslutar Niclas och Magnus.

”Med Lindab som partner så vet vi precis när leveransen kommer och kan göra hela vår planering utifrån detta. Det känns bra på alla sätt och är en kedja som verkligen fungerar."

- Niclas Håkansson, projektledare på Skanska Inneklimat

 

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.