Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Katarinaberget i Slussen

I Katarinaberget vid Slussen, Stockholm pågår byggnationen av den nya bussterminalen. Lindabs mobila produktionsanläggning används som lösning i projektet då kanalerna tillverkas direkt på plats inne i berget och innefattar många specialprodukter i dimensionerna 1600-2000 mm. Lindabs del i projektet förväntas vara färdigt i slutet av året.

"Det är roligt när vi tillsammans med våra kunder utvecklar och kommer fram till lösningar som gynnar byggbranschen både i det specifika projektet men även i stort."

- John Gauffin, VD, Lindab Sverige.

Hållbar lokal kanalproduktion

Projektet är beställt av Stockholms stad med önskemålet att producera ventilationskanaler på plats för att spara på utsläppen. Genom att producera kanalerna på byggplatsen i Katarinaberget sparar projektet minst 50 ton CO2-utsläpp i form av transporter.

En unik innovationslösning

Lindab är först på svenska byggmarknaden med att erbjuda en mobil produktionsanläggning för ventilationskanaler med stora dimensioner. "Vad vi vet så finns det inget liknande sedan tidigare och vi är stolta över att vara först på svenska marknaden med denna innovativa lösning. Den går helt i vår linje med att utmana gamla sanningar för att erbjuda våra kunder flexibla och hållbara lösningar", säger John Gauffin, VD, Lindab Sverige.

 

Effektiv produktionsmiljö

Den mobila produktionsanläggningen levereras i en container vilket gör den enkel att både transportera och diftsätta på byggplatsen. "Att kanalerna tillverkas på plats inne i berget underlättar på många sätt och det går enkelt att styra produktionstakten efter behov utan att kanalerna tar upp plats", fortsätter John. Med kompetenta personer från Lindab på plats på bygget kan ytterligare förbättringar läggas till i processen. 

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.