Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Jakobsbergsgatan 24 i Stockholm

AMF Fastigheter bygger om och uppdaterar Jakobsbergsgatan 24 i Stockholm till en modern, hållbar och flexibel kontorsfastighet. Ett projekt med hög hållbarhetsprofil dit Lindab har levererat världens första ventilationskanaler i återvunnet stål. 

"Vi på AMF Fastigheter jobbar för att minska vårt klimatavtryck och visa vägen för den omställning som måste ske inom bygg- och fastighetsbranchen. I det här projektet har vi envist pushat lösningarna framåt och Lindabs ventilationssystem på återvunnet stål är en viktig kompontent i det arbetet."

- Tove Törneman, AMF Fastigheter 

En framtidssäker kontorsfastighet

På Jakobsbergsgatan 24 testas nya klimateffektiva lösningar, det handlar till exempel om att bygga så att alla installationer, tak, golv och nödvändiga funktioner ska hålla för alla möjliga planlösningar i minst 30 år framåt. På så sätt arbetar man för att både minska sina klimatavtryck nu under ombyggnationen, men också framöver.

Betydelsefullt steg mot hållbara byggnade

Lindab levererar både cirkulära och rektangulära ventilationskanaler i återvunnet stål till projektet. Det återvunna stålet innehåller 75 procent återvunnet material och minskar klimatpåverkan med hela 62 procent. Den totala minskningen av CO2-utsläpp för ventilationskanalerna i fastigheten  uppgår till 30 036 kg CO₂e (A1-A3 GWP-fossil) vilket markerar ett betydelsefullt steg mot att skapa mer hållbara byggnader.

En hållbar utveckling

– Vi är stolta över att kunna driva utvecklingen framåt inom ventilationsbranschen och nu leverera ventilationskanaler i återvunnet stål till AMF Fastigheter och deras projekt Jakobsbergsgatan 24 som har en tydlig hållbarhetsprofil, säger Magnus Jacobsson på Lindab.

 

(Använda bilder: Visionsbild AMF Fastigheter)

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.