Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Grönängsskolan i Hässleholm

I Hässleholm byggs det ut och renoveras i kvarteret Grönäng där Grönängsskolan huserar. När allting är klart kommer skolan ha plats för 500 elever då både förskola och hörselskolan Silviaskolan byggs till i samma område. Totalentreprenaden står MBV Syd för och beställare är Hässleholms kommun. Såväl ventilations- som styrentreprenaden utförs av Venti AB som i projektet har valt att använda sig av Lindab för alla ventilationsprodukter.

”Vi har haft jättestor hjälp av Lindab som har hjälpt oss och guidat oss fram till vilka produkter som är bäst för Grönänggsskolan”

- Anders Henningsson, Projektledare, Venti AB

Renovering och nybyggnation

I byggnationen ingår bland annat idrottshall, storkök, matsal, förskola samt renovering och nybyggnation av en hörselskola som ställer extra hårda ljudkrav på bland annat ventilationen.

 

 

Hörselskolans ljudkrav

”Med hörselskolans ljudkrav har man fått ändra lite i dimensionering på kanaler och ljuddon, och med Lindabs produkter har vi nått fram till målet och klarat klassificeringen utan några bekymmer.” - Anders Henningsson, Venti AB.

 

Förutom att arbeta tätt med Venti AB för att hitta rätt lösning till projektet levererar Lindab luftdon, ventilationskanaler, takhuvar och alla infästning som kan tänkas behövs till dessa lösningar.

Hela projektet beräknas stå klart hösten 2023.

Använda produkter

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.