Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Nyttogrönt

Den nya 3 000 m2 stora odlingshallens hjärta är utan tvekan odlingsrummet som upptar två tredjedelar av ytan. Under groningsfasen dimbevattnas odlingsbrickorna och när brickorna därefter flyttats ut på belysningsborden så sker bevattning varje timme dygnet runt. ”Det innebär stora mängder vatten och en mycket hög fuktighet i lokalerna”, förklarar Jan-Eric Andersson, Nyttogrönt.

”Eftersom vi bedriver livsmedelsproduktion så ställer det höga krav på hygien.”

Jan-Eric Andersson, Nyttogrönt

Sandwichpanelerna bildar ett stort kylskåp

I den nya hallen hänger sandwichpanelerna i det nedpendlade innertaket, där de i odlingsdelen i princip bildar ett stort kylskåp. Den utvändiga fasaden exponerar den bärande stålstommen, inte så vanligt, men här mycket praktiskt.

Bärande stomme i odlingshallen

Lindabs hade några år tidigare levererat en liknande, men mindre hall till Nyttogrönt. ”Eftersom vår gamla hall var konventionellt byggd så befinner sig den bärande stolstommen inne i själva odlingshallen, något som försvårar den dagliga rengöringen av väggarna. Därför tänkte vi, varför inte vända ut och in på konstruktionen, montera sandwichelementen inifrån och låta hela stålstommen ligga på utsidan av fasaden.” fortsätter Jan-Eric Andersson.

 

”Vi var så nöjda med Lindab sedan tidigare samarbeten att vi faktiskt inte tog in några andra offerter när vi skulle uppföra denna nya odlingshall.”

Avslutar Jan-Eric Andersson

 

8 steg till en färdig hall

8 steg till färdig hall

Vi följer med dig genom hela projektet och guidar dig genom de olika stegen. Läs mer om hur det går till och de olika stegen.
Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.