Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Jabo Woodproducts

Konsumenter i Sverige och Norge på jakt efter en mindre stuga, friggebod eller nytt garage har sannolikt stött på varumärket Jabo ute i bygghandeln. Jabo Wood Products är nämligen den ledande tillverkaren av just mindre trähus.
 
På senare år har också deras tradingverksamhet inom golv, skärmtak, staket och pergola vuxit. Så pass mycket att man snabbt behövde komma under tak i en helt ny logistikanläggning. Lösningen blev smidig och snabbuppförd – sju stålhallar från Lindab.
 
Vid infarten till Tranemo, i Västergötland, ligger Jabo Woods logistikcenter för tradingverksamheten.

Skräddarsydd helhetslösning

”Tradinglagret låg tidigare på korttidshyrd mark och vi såg redan under 2007 att vi behövde nya, egna lokaler. Vi tittade på olika alternativ och kom till slut fram till en lösning med fribärande stålstomme som ger både flexibilitet i utnyttjandet och framför allt en helt fri golvyta utan störande stolpar. Eftersom Lindab kunde erbjuda detta i en attraktiv och skräddarsydd helhetslösning så valde vi deras stålbyggnadssystem.” fortsätter Henry Svensson.

Över 11 500 m2 hallyta

Lindab har levererat den kompletta stålbyggnadslösningen för samtliga hallar; den stora isolerade låguppvärmda hallen på 5 040 m2 samt de sex utehallarna på tillsammans 6 500 m2. I detta paket ingår förutom själva stålstommen byggkomponenter ur Coverline-, Construline-, Rainline- och Doorlineprogrammen. Totalt blev det 7 hallar och 11 520 m2 till Jabo Wood.


”Lindabs fribärande lösning har givit oss en spännvidd i stora hallen på hela 40 meter och vi kan nu smidigt anpassa utnyttjandet av golvytan efter varje situation. Eftersom hela ytan som alla byggnader står på har ett svagt fall, så fick de flesta stålstommarna måttmässigt anpassas till detta. Hans Jageteg, Jörgen Carlsson och det övriga teamet på Lindab har givit oss en mycket god support och en lösning som vi är mycket nöjda med och som våra besökare imponeras av.”

Henry Svensson, inköpsansvarig för för husproduktion på Jabo Woods.

8 steg till en färdig hall

8 steg till färdig hall

Vi följer med dig genom hela projektet och guidar dig genom de olika stegen. Läs mer om hur det går till och de olika stegen.
Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.