Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in

E-city i Ängelholm

Catenas e-handelscenter, E-city Engelholm, är en viktig del i företagets satsning på ledande, flexibla och energieffektiva logistiklösningar. Genom att kombinera välisolerade, täta hallsystem från Lindab, med det nya uppvärmningssystemet Tellus, har en en ny standard för energiförbrukning sats på riktigt låga nivåer.

Företaget Queenswall, ett dotterbolag till logistikfastighetsbolaget Catena har uppfört ett e-handelscenter – E-city Engelholm – intill E6 i Varalöv, strax söder om Ängelholm. För de två hallarna har Queenswall valt hallösningar från Lindab, liksom uppvärmningssystemet Tellus. I kombination med Lindabs energieffektiva panellösning och täta hallbyggnadssystem ger det byggnaderna en energiförbrukning långt under Boverkets krav, en tydlig signal om det stora fokus Catena lägger på hållbara e-logistikcenter.

"Lindab var utan tvekan det naturliga valet för oss och E-city Engelholm."

- Göran Månsson, Catena

”Systemet ger en energiförbrukning som ligger långt under Boverkets energikrav. Det var också skälet till att jag kontaktade Lindab för att berätta hur vårt system skulle kunna komplettera Lindabs hallsystem och tillsammans ge energieffektiva lösningar på en ny nivå. E-city Engelholm är det första projekt där våra produkter och lösningar nu får samverka och visa hur hög kvalitet och energismarta lösningar kan vara både ekonomiska och bäst för miljön”, säger Knut Nordahl, EnergiSystem Tellus AB.