Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

E-city i Ängelholm

Catenas e-handelscenter, E-city Engelholm, är en viktig del i företagets satsning på ledande, flexibla och energieffektiva logistiklösningar. Genom att kombinera välisolerade, täta hallsystem från Lindab, med det nya uppvärmningssystemet Tellus, har en en ny standard för energiförbrukning sats på riktigt låga nivåer.

Företaget Queenswall, ett dotterbolag till logistikfastighetsbolaget Catena har uppfört ett e-handelscenter – E-city Engelholm – intill E6 i Varalöv, strax söder om Ängelholm. För de två hallarna har Queenswall valt hallösningar från Lindab, liksom uppvärmningssystemet Tellus. I kombination med Lindabs energieffektiva panellösning och täta hallbyggnadssystem ger det byggnaderna en energiförbrukning långt under Boverkets krav, en tydlig signal om det stora fokus Catena lägger på hållbara e-logistikcenter.

"Lindab var utan tvekan det naturliga valet för oss och E-city Engelholm."

- Göran Månsson, Catena

”Systemet ger en energiförbrukning som ligger långt under Boverkets energikrav. Det var också skälet till att jag kontaktade Lindab för att berätta hur vårt system skulle kunna komplettera Lindabs hallsystem och tillsammans ge energieffektiva lösningar på en ny nivå. E-city Engelholm är det första projekt där våra produkter och lösningar nu får samverka och visa hur hög kvalitet och energismarta lösningar kan vara både ekonomiska och bäst för miljön”, säger Knut Nordahl, EnergiSystem Tellus AB.

Tätt hallkoncept med inbyggd energieffektivitet

”Hallarna liknar det Lindabkoncept som vi sedan tidigare levererat till Queenswall”, förklarar Björn Olsson, Rållia Bygg. ”Lindabs hallsystem ger en högre täthet än ’normalhallen’, en ur energisynpunkt viktig fördel, och en 'perfect match' till Queenswalls höga krav på energieffektivitet.”

Lindab - ett naturligt val

”Lindab var utan tvekan det naturliga valet för oss och E-city Engelholm”, säger Göran Månsson på Catena. ”Efter flera tidigare Lindabprojekt, genomförda helt utan komplikationer och problem, har vi idag en total tillit och stort förtroende för Lindab. Vi tror på deras teknik, har stort förtroende för deras konstruktörer och personal, och ser ur ett totalperspektiv deras lösningar som mycket prisvärda. Och det menar jag verkligen!”

 

 

8 steg till en färdig hall

8 steg till färdig hall

Vi följer med dig genom hela projektet och guidar dig genom de olika stegen. Läs mer om hur det går till och de olika stegen.
Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.