Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Tele2 Arena

Liab Plåtbyggarna fick en förfrågan från huvudentreprenören Peab om de hade några idéer kring hur den exteriöra inklädningen av bjälklagskanterna skulle göras. Liab presenterade ett förslag som Peab nappade på direkt.

”Vårt förslag med sandwichelement infästa i lättbalk visade sig både enklare och billigare än den ursprungliga lösningen, och så blev det. Eftersom Lindab är vår största leverantör så var det naturligt att också denna gång välja Lindab.”

Anders Ericsson på Liab Plåtbyggarna.

Över 142 ton plåt

Liab gjorde många entreprenader på arenan, allt från byggnation av arenans högt belägna fläktrum, till inklädnader i arenarummet, inklädnader på de fasta delarna av taket och i övriga publika utrymmen bland annat. Anders fortsätter: ”Vi monterade över 142 ton plåt, 4 500 m lättbalk och över 8 000 m² sandwichelement, högprofil och aluminiumdurk – allt från Lindab.”

Bra samarbete med Lindab

Liab Plåtbyggarnas samarbete med Lindab, med Hans Davén som kontakt, går många år tillbaks i tiden. Anders förklarar: ”Snabba, korrekta besked och hjälp med exempelvis dimensionering är avgörande och viktigt för oss. När vi provat andra leverantörer så har vi ibland inte ens fått en leveranstid. Vi måste ju hela tiden ligga i framkant mot våra kunder, då är det viktigt att våra centrala leverantörer också ligger i framkant. Just därför är Lindab bäst.”

Spännande utmaning

För Liab Plåtbyggarna har det varit ett bygge fyllt av en lång rad speciallösningar. ”Denna typ av uppdrag är ibland besvärligt, men inget man vill vara utan. Spännande utmaningar är alltid kul, och har man trygga leverantörer som Lindab i ryggen är det bara att njuta”, avslutar Anders Ericsson.

Använda produkter

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.