Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Tegelbruksviken - en paketlösning

Strax utanför Karlshamn, i ett mycket naturskönt område, ligger Tegelbruksviken med Sandviksfjorden och dess blåa havsvatten alldeles utanför. Här har PM Hus och Bygg, i samarbete med Karlshamnsbostäder, uppfört 13 friliggande villor i en härlig miljö. Samtliga villor har en likartad planlösning och exteriör, men genom att fastighetsägarna valt lite olika varianter av lösningar med garage, uthus och uterum skapas en trivsam variation.

"Vi har sällan genomfört ett så lyckat projekt."

Pär Mörnhed, VD, PM Hus och Bygg 

Pär fortsätter att berätta om projektet: - När vi våren 2013 bjöd in till informationskväll om projektet, och då allt bara fanns på papper, så resulterade detta i 33 intresserade köpare. Vi fick faktiskt lotta ut husen, något vi aldrig varit med om, vare sig förr eller senare.

Dansk arkitektur

Den danska arkitektbyrån Vandkunsten har ritat de 10 första husen belägna i raden närmast havet. Husen har ett återhållsamt arkitektoniskt språk med långsträckta huskroppar samt fasader och tak i samma dova svarta kulör. De tre något större villorna i bakre raden har ritats av RAA, Rudnicki Agergaard, också det en dansk arkitektbyrå, och följer Vandkunstens riktlinjer.

Leverantör till både plåt och ventilation

Lindab har levererat såväl hela takplåtslösningen som den kompletta frånluftslösningen, den senare genom Lindabs funktion Projektsupport. - Genom att Lindab, förutom själva materialleveransen, också levererat projektering och ritningar, så har hela vår process avsevärt underlättats, säger Joakim Eriksson, Projektansvarig VBBA.

Projektering, ritning och materialleverans

Samtliga villor är utrustade med frånluftsvärmepump och Lindab Safe kanalsystem med frånluftsventiler KVG. - Detta var ett av de första projekten där Lindabs funktion Projektsupport Ventilation använts fullt ut, det vill säga även vid projektering, säger Morten von Sydow, ansvarig Projektsupport. Det innebär att Lindab baserat på arkitekthandlingarna hjälper ventilationsinstallatören, i detta fall VBBA i Karlshamn, med projektering, ritning och materiallista.

Komplett taklösning i mattsvart

Mörrums Byggnadsplåt stod för montaget av bandtäckning, takavvattning och taksäkerhet på samtliga villor. Lindab har totalt levererat ca 1 800 m2 planplåt PXHBPM, samt 50 meter Rainline-rännor med tillbehör till varje villa, liksom komplett taksäkerhetsutrustning. Såväl plåt som takavvattning och taksäkerhet är i mattsvart kulör, helt enligt arkitekternas krav.

 

”Vi har använt Lindab som vår huvudleverantör för all plåt i över 20 år – ett tydligt tecken på att det fungerat bra genom åren och att vi fått de produkter och den service som vi efterfrågat.”

Göran Persson, Mörrums Byggnadsplåt

Använda produkter

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.