Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Tallvivelvägen

På den skånska östkusten, närmare bestämt i den populära sommarorten Åhus, har familjen Klint slagit rot. Familjen fann sitt drömställe 2009.

Som så många andra i området köpte de en stuga som de sedan byggde om till bostadshus. Då passade man på att även byta tegelpannorna på stugan mot dubbelfalsad bandtäckning. Livslängden och att taket är tätt var det som låg bakom valet.

”Jag gillar plåtens estetik, men framförallt uppskattar jag materialets livslängd. Att veta att man kan ha samma tak i 100–150 år är en trygghet.”

- Robin Klint, som kan sin sak eftersom han till vardags arbetar som just plåtslagare.

Tätaste takmaterialet

Eftersom Robin arbetar med plåt dagligen har han stenkoll på materialets fördelar. – Att det är tätt är det viktigaste. Plåttak är det tätaste du kan ha, därför landade det på det. Att veta att man kan ha samma tak i 100–150 år är en trygghet. Man vill bara byta tak en gång och därför vill jag inte ha pannor som ska bytas ut igen efter 30–35 år. Då är du ju ändå uppe i mer pengar i slutändan.

Tryggt med långa garantier

Även behovet av underhåll och estetiken var faktorer som spelade in. Enligt Robin är huset betydligt renare i sitt uttryck och passar bättre in i miljön och omgivningen. Men även garantierna var med i ekvationen. – Lindab är det enda jag använder i jobbet och det är det enda vi har här hemma. Kvalitén är väldigt god, och det är en trygghet att veta att det aldrig är några problem att få hjälp om det skulle vara något.

Använda produkter

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.