Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in

Mathildeberg

Mölndals dalgång, precis söder om centrala Göteborg, kan beskrivas som ett möte mellan den hårdare industriella miljön i dalgångens bädd och de mjuka, grönskande villakvarter som klättrar upp längs Krokslätts sluttningar.

”Vi ville hitta en arkitektur som skulle vara som en gränszon mellan dessa båda ”världar” och ändå förena dem på ett tilltalande och naturligt sätt.”

Petter Lodmark, arkitekt på QPG Arkitektbyrå.

Montaget har Kode Plåt stått för med QPG Arkitektbyrå som föreskrivande konsult. Byggnaden och dess fem vinklade sidoskepp, ligger i skärningen mellan industriområden och villabebyggelse.

”Genom Lindab Kopparmetallic och Kode Plåts hantverkskunnande har vi skapat ett arkitektoniskt uttryck som verkligen förbinder dessa två ”världar” på ett riktigt bra sätt.”

Fortsätter Petter.

 

Lindab gav också god support till QPG när det gällde frågor kring brandavskiljning, eftersom plåten monterades direkt mot plywood.

”Här hade vi direktkontakt med Lindabs tekniska support som gav oss all den hjälp vi behövde.”

Säger Petter Lodmark.

 

”Som vanligt har Lindabs leveransservice och support fungerat utmärkt och montaget har kunnat gå helt efter plan. Vi har fått fabrikskapad planplåt i precis de dimensioner vi ville ha.”

Avslutar Bengt-Åke Bengtsson på Kode Plåt.

Använda produkter