Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Kofsavägen

När det röda huset med vita knutar precis vid Blekinges kust skulle renoveras valde ägarna Lindab Magestic som material både för taket och takavvattningen. En fördel med materialet är att det patineras fort och får en organisk ton som lämpar sig på gamla byggnader och i miljöer där naturen är ständigt närvarande. Materialet lämpar sig också nära havet eftersom Magestic har tre gånger större motståndskraft mot korrosion i kustområden än vanliga zinkbeläggningar.

”När jag presenterade Magestic för kunden nappade dem direkt och när projektet stod klart var det breda leenden och glada miner.”

Jimmy Johnsson, projektansvarig på Lindab.

Blir snyggare med åren

Lindab Magestic patineras väldigt fort, redan efter sex månader ser man en markant skillnad på hur materialet har förändrats, och efter några år har det fått ett mycket mörkare utseende som ger det en rustik och traditionell känsla.

Tål tuffa förhållanden

Genom ordentliga tester i tuffa miljöer har vi på Lindab säkerställt att Magestic håller upp till miljöklass C4. Vilket är en väldig viktig faktor om kunderna vill säkerställa att taket och takavvattningen tål den miljö där det installeras. Magestic kan med fördel användas i kustnära områden där salthalten i luften är hög och i miljöer där de alkaliska nivåerna är höga, till exempel vid jordbruk.

Miljövänlig lösning

På grund av tillsatsen av magnesium ökar effektiviteten i beläggningen jämfört med vanliga zinkbeläggningar. Som ett resultat förbrukar Magestic mindre zink under tillverkningsprocessen. Genom att minska kontakten mellan zink och regnvattnet minskar även mängden föroreningar som rinner ned i marken. Här kan du se en jämförelse på miljöpåverkan mellan Magestic och HDG i en alkalisk miljö och i en kustnära miljö.
Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.