Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in

Junior Living

När man ska sänka produktionskostnader dyker ofta orden "serieproducerat", "standardiserat" och "förenklat" upp. Relativt sällan kopplar man detta till byggnadsproduktion, men byggentreprenören Junior Living har vänt lite upp och ned på begreppen och kopplat detta till flerfamiljsbyggande, dessutom på ett mycket framgångsrikt sätt. Med hjälp av Lindabs Sandwichpaneler effektiviserar de byggnadsprocessen.

"Vår grundidé var att uppföra stålstommar på mark med tidsbegränsat bygglov, där man som i ett "vinställ" kunde skjuta in lägenhetsmoduler och på så sätt skapa ett billigare lägenhetskoncept för framför allt unga människor."

- Janne Pettersson, som tillsammans med Magnus Bouveng är ägare och grundare till företaget.

 

Sedan starten 2014 har Junior Living levererat moduler till ett flertal projekt som du kan läsa om här. Det första var till Bostadsrättsföreningen Eda i Knivsta som syns på bilderna ovanför. Det består av 124 ettor i tre huskroppar, och ägs idag inte enbart av unga, vilket var den ursprungliga idén, utan också av äldre och även familjer med åtminstone en liten krabat.

Använda produkter