Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Alcatraz

I Lul​eå har man återupplivat det gamla fängelset från San Francisco. Som tur är sitter där inga fängelsefångar utan det enda som återkopplar till originalet är det äventyr som kallas för Prison Island där deltagarna får lösa olika uppgifter i fiktiva fängelseceller.

Alcatraz är en så kallad multiarena där det ryms massor med aktiviteter i en och samma byggnad. Där finns exempelvis gokart, bowling, lasergame och simulatorer för att nämna några. Utöver det kan man äta och dricka gott i foodcourten.

Lång hållbarhet

Till fasaden önskade kunden ett materialval som gav fasaden ett grovt och lite rått intryck för att passa bra med namnet som den bär. I samtal med Lindab bestämde man sig för att klä fasaden med fasadkasseter i rosttrögt stål. Lösningen heter Lindab Rubigo och det som skiljer den gentemot vanlig stålplåt som inte lackats och rostar är att Rubigo trots sitt rostiga utseende fortfarande skyddar bakomliggande konstruktion och har betydligt längre hållbarhet.

Minimalt med underhåll

Rubigo är ett rosttrögt stål som efter exponering utomhus med regn och vind bildar ett jämt och tätt oxidskikt (patina) på stålytan. Skiktet bromsar fukt från att tränga in och orsaka vidare korrosion. Materialet ger en vackert patinerad yta som kräver minimalt med underhåll genom åren.
Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Vill du prata med en expert?

Vårt vänliga och kunniga team med experter finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att höra av dig.