Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Lindab flyttar till Lindbäcks lokaler i Piteå

PressmeddelandeJUN 04, 2024 07:34 CET

Lindab, som för närvarande tillverkar sandwichpaneler på SSAB område i Luleå, har efter en lång tids sökande tecknat ett hyreskontrakt med Lindbäcks för nya lokaler i Piteå. Inflyttning är planerad till hösten 2024.

Lindabs dotterbolag, Lindab Profil, som tillverkar sandwichpaneler i Luleå, informerades 2023 om att deras nuvarande lokaler behövs för SSAB:s egna verksamhet. Lindabs mål har varit att hitta nya lokaler i närområdet, då regionen är expansiv och Lindab vill bibehålla en stark lokal närvaro. Nya lokaler i regionen innebär att Lindabs personal kan följa med samt att Lindab fortsätter att vara nära sina kunder. De nya lokalerna hyrs ut av Lindbäcks och är belägna i Öjebyn i Piteå.

”Det är utmanande att hitta rätt lokaler som passar en tillverkande verksamhet som vår. Det kändes därför extra roligt när vi såg lokalerna i Öjebyn och kände att de nästan var byggda för oss.”, säger Anders Johansson, VD för Lindab Profil. ”Utöver en mycket framåtlutad och kreativ dialog med Lindbäcks så har kontakten med Piteå kommun, särskilt Näringslivsavdelningen, varit mycket positiv under hela processen. Vi känner oss mycket välkomna till Piteå kommun.”

”Lindab är en perfekt granne, ett företag som har ett starkt varumärke och arbetar med industriellt och kundanpassat, precis som vi. Vi är väldigt glada att få dem som hyresgäst. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete och för oss känns det särskilt roligt att kunna bidra till att stärka Piteå som en viktig region för byggindustrin.”, säger David Sundström, VD på Lindbäcks Bygg.

Arbetet med att anpassa lokalerna påbörjas omgående. Inflyttningen kommer att ske successivt under hösten och vintern 2024. Full produktion beräknas vara igång i februari 2025. Flytten kommer att genomföras med noggrann planering och i dialog med kunder för att minimera påverkan.

För ytterligare information, kontakta:
Anders Johansson, VD Lindab Profil AB
Telefon: 0761 44 18 74
E-post: anders.johansson1@lindab.com