Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Lindabs reptåligaste beläggning uppdateras när DuraFrost® blir DuraFrost® Pro

PressmeddelandeDEC 04, 2023 10:48 CET

2018 lanserade Lindab en av plåtmarknadens mest reptåliga beläggningar för stålplåt, DuraFrost®. För två år sedan lanserades även DuraFrost® Aluminium, men i en annan lackkvalitet. Mottagandet på marknaden har varit så bra att Lindab nu byter till samma lacksystem för stålplåt. Beläggningen blir reptåligare tack vare tjockare beläggning och ett nytt bindemedel i färgen.

DuraFrost® Pro har, precis som sin föregångare, det låga glanstalet 5, vilket gör att den får ett väldigt matt och neutralt utseende. Beläggningen är dessutom optimerad för att vara mindre känslig mot repor och erbjuder extra god slitstyrka.
– Beläggningen är väldigt populär bland våra kunder och har varit det sedan lanseringen 2018. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vår produktportfölj och det är inspirerande att vi nu kan erbjuda en ännu bättre beläggning. Reptåligheten är överlägsen, vad jag vet så finns det ingen annan beläggning som är i närheten av DuraFrost® Pro, säger Zeina Lindström, Plåtexpert, Lindab.

Att produkten uppdateras är tack vare Lindabs kunder som gav feedback när beläggningen för aluminium lanserades.
– Tidigare var beläggningen av polyester men när DuraFrost® i aluminium togs fram med polyuretanbeläggning blev det en succé. Vi har inte ett enda klagomål och många kunder är lyriska. Därför bestämde vi att prova kromfri polyuretan även på stål och det har resulterat i DuraFrost® Pro, säger Zeina.

Beläggningen har en nominell tjocklek på 50 µm och kännetecknas av en rynkad yta som kommer till under härdningsprocessen och gör materialet mer reptåligt jämfört med en slät beläggning. Garantierna är också något som kännetecknar DuraFrost® Pro, teknisk garanti är på 50 år och estetisk garanti är på 25 år i svenskt inlandsklimat, det är 10 respektive 5 år längre än tidigare.
– Vi på Lindab är tacksamma över att vi har så engagerade kunder som ger oss kontinuerlig återkoppling, det gör att vi kan erbjuda produkter som håller oslagbar kvalitet, avslutar Zeina.

DuraFrost® Pro stålplåt är lackad GreenCoat® från SSAB och lanseras i sex kulörer på både FAP och PLX: Svart, Grafitgrå, Mörkgrå, Zinkgrå, Skogsgrön och Mörkröd.

Läs mer om DuraFrost® Pro här: www.lindab.se/durafrost